Kars'ta 30 Sinif Karantinaya Alindi

Kars Il Milli Egitim Müdürü Aydin Acay, yüz yüze egitimin baslamasinin ardindan bazi okullardaki ögrencilerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çikmasi nedeniyle 30 sinifin karantinaya alindigini açikladi.

Kovid-19 tedbirleri altinda 588 okul ve 3 bin 563 sinifin bulundugu Kars'ta baslayan egitim ögretim döneminin üç haftalik sürecinde bazi okullardaki ögrencilerin test sonucunun pozitif çikmasi sonucu 30 sinifta karantina uygulamasi baslatildi.

Il Milli Egitim Müdürü Aydin Acay, Atatürk Ilkokulunu ziyaretinin ardindan gazetecilere, okullarda maske, mesafe ve temizlik konularinda tüm kurallara uyuldugunu söyledi.

Yeni egitim ögretim yili için Milli Egitim Bakanligindan kente 435 bin lira geldigini bildiren Acay, "Bu parayla maske ve el dezenfektani aldik. Il, ilçe ve köylerimizdeki okullarda maske ve dezenfektan sorunu bulunmamaktadir. Ihtiyaci olan ögrenci ve ögretmene maske ve dezenfektan ulastiriliyor." dedi.

Acay, sunlari kaydetti:

"17 Eylül'de 20 sinifimiz kapaliydi ve 14 günlük karantina süreci haftaya cuma bitiyor ve ögrencilerimiz kaldiklari yerden egitim ögretime devam edecek. 17 Eylülden bugüne ise 10 sinifimiz daha karantinaya alindi ve toplamda 30 sinifimiz karantinada. Kapali okulumuz ise bulunmuyor."

Kaynak: AA