Galatasaray, Marka Haklarini Korumak Için Hukuki Mücadele Baslatti

Kulüp baskan yardimcisi Rezan Epözdemir: 'Galatasaray'la birlikte çalisacak Türkiye'nin dört bir yanindan hukuk bürolariyla bir araya geldik. Bu hukuk bürolarinin tamamiyla tecavüz ve taklit markali ürünlerle ilgili bir arama çalismasi yapiyoruz. Yeni dönemde Galatasaray, kendi markasini sonuna kadar koruyacak bir anlayisi egemen kilmaya çalisiyor'

Galatasaray Kulübü, magazacilik sektöründe Galatasaray patentli ürünlerin suistimalini önlemek ve markasini korumak için çalismalar yapacak.

Kulübün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Türk Telekom Stadi'nda baskan yardimcisi Rezan Epözdemir ve yönetim kurulu üyesi Abdulvahap Gazi Tanriverdi'nin katilimiyla bir toplanti gerçeklestirildi.

Sari-kirmizili kulüp, Türkiye’nin dört bir yanindaki hukuk bürolariyla yapilacak olan ortak çalisma neticesinde, Galatasaray markasini yasa disi kullanan mercileri tespit edip, bunlar hakkinda hukuki girisimlerde bulunacak.

Yapilacak çalismalarla ilgili Galatasaray TV'ye açiklamada bulunan Rezan Epözdemir, "Galatasaray'imizin yeni dönem aksiyon plani ile ilgili bir çalisma yaptik. Galatasaray'la birlikte çalisacak Türkiye'nin dört bir yanindan hukuk bürolariyla bir araya geldik. Bu hukuk bürolarinin tamamiyla tecavüz ve taklit markali ürünlerle ilgili bir arama çalismasi yapiyoruz. Yeni dönemde Galatasaray kendi markasini sonuna kadar koruyacak bir anlayisi egemen kilmaya çalisiyor." dedi.

Çalismalar kapsaminda 20 hukuk bürosuyla anlastiklarini vurgulayan Epözdemir, "Bu hukuk bürolari Türkiye'nin dört bir yaninda Galatasaray ile ilgili taklit ürünler için hukuki aksiyonlarini alacak, hak arama özgürlügünü kullanacak, tazminat ve ceza davalarini ikame edecek, arama, el koyma kararlariyla bu ürünlerin toplanmasina, el konulmasina ve müsadere edilmesine dair ciddi bir çaba ortaya koyacak." degerlendirmesinde bulundu.

Kulüp baskani Burak Elmas önderliginde yeni dönemde bir ihbar hatti kuracaklarini anlatan Epözdemir, "Taklit markali ürünlerle ilgili bu ihbar hattina basvurulmasi gerektigini söyleyecegiz. Magazacilik bu konuda bir çalisma yapiyor. Ayni zamanda Türkiye'nin dört bir yanindaki hukuk bürolarimizla hem yönetici nezdinde hem de parekende-toptan satici nezdinde Galatasaray markasina halel getiren, tecavüz eden, haksiz ve hukuka aykiri lisans olmaksizin kullanan, taklit markali ürün yaratan ve bu suretle Galatasaray'imizin marka degerine zarar veren bütün ilgililer hakkinda hukuk devletinin geregi olarak hak arama özgürlügümüzü kullanacagiz." diye konustu.

Yönetici Abdulvahap Gazi Tanriverdi ise magazacilik konusunun Galatasaray için büyük bir atilim olmasi gerektigine inandiklarini belirterek, "Hem ürün gaminda hem çesitlilikte bir degisim ve dönüsüme geçtik. Sag olsun Rezan Bey’in de destegiyle yapilan üretimlerin dibine kadar, üretilen atölyeye kadar kökünden kurutup, Galatasaray ürünlerinin dogru noktalarda ve kendi magazalarimizda satilmasini saglamaya çalisiyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA