Fenerbahçe'den Miha Zajc Açiklamasi

Fenerbahçe, Miha Zajc’in transfer ücretindeki ödemeyle ilgili yapilan haberleri yalanlayarak, iddialara cevap verdi.

Fenerbahçe'den Miha Zajc Açiklamasi
Sari-lacivertli kulüpten yapilan yazili açiklama su sekilde:

"Son birkaç gün içerisinde Hollanda Gelderland bölge mahkemesinde kazandigimiz bir dava üzerine dis basin kaynakli olarak dijital ve yazili mecralarda gündeme gelen bir haber ile ilgili kamuoyunu bilgilendirme geregi dogmustur.

31 Ocak 2019’da, Italya’nin Empoli kulübünden transfer ettigimiz Miha Zajc’in transfer ücretinin 830.929,50 Euro’luk son taksitinin, Empoli’nin banka hesabina yatirilmasi adina 30 Eylül 2020 tarihinde islem yapilmistir.

9 Ekim 2020 tarihinde Empoli FC’den gelen ödeme talebinin ardindan fatura adresini arastiran Kulübümüz yetkilileri, söz konusu miktarin Hollanda merkezli bir araç alim-satim sirketinin hesabina geçtigini saptamis ve sirketten bu miktarin iadesi talebinde bulunmustur.

Kulübümüz, Hollanda merkezli sirketin geri ödemeyi reddetmesi sebebiyle hizli bir sekilde Hollanda yargisi nezdinde ilgili sirket hakkinda sikayette bulunmus ve ödenen ücretin iadesi talebiyle mahkemeye basvurmustur.

4 Agustos 2021 tarihinde, Hollanda Zupthen’deki Gelderland bölge mahkemesi, bahsi geçen sirketin kulübümüze geri ödeme yapmasina hükmetmistir.

Geri ödeme süreci baslatilmis ve bu dogrultuda ilgili sirket nezdindeki tüm hukuki yaptirimlar kulübümüzün lehine gerçeklesmistir."
Kaynak: İHA