ABD Baskani Biden 3'Üncü Doz Covid-19 Asisini Oldu

ABD Baskani Joe Biden, canli yayinda Covid-19’a karsi 3’üncü doz asisini oldu.

ABD Baskani Biden 3'Üncü Doz Covid-19 Asisini Oldu
ABD Baskani Joe Biden, ABD Hastalik Kontrol ve Önleme Merkezlerinin (CDC) Covid-19’a karsi 65 yas ve üzerindekiler, agir hastalik riski tasiyan tüm kisiler ile virüse düzenli olarak maruz kalanlar için üçüncü dozun uygulanmasini onaylamasinin ardindan 3’üncü doz asisini yaptirdi. 78 yasindaki Biden, ilk iki doz asisini yaptirdigi gibi 3’üncü doz asisini da canli yayinda oldu.

Pfizer/BioNTech asisi uygulanan Biden, asi öncesi yaptigi açiklamada, "Güçlendiriciler önemlidir, ancak yapmamiz gereken en önemli sey daha fazla insani asilatmak" ifadelerini kullandi.

ABD’lilerin büyük çogunlugunun "dogru olani yaparak” asi oldugunu aktaran Biden, asilama için uygun olan ABD’lilerin yaklasik yüzde 23’ünün hiç asi olmadigini açikladi.

Biden, söz konusu kisilerin ülkenin geri kalani için çok fazla hasara neden olduguna dikkat çekti. Biden, “Salgini yenmek, hayat kurtarmak, çocuklarimizi güvende tutmak, okullarimizi açmak, ekonomimizi devam ettirmek için insanlara asi yaptirmamiz gerektigini biliyoruz. O yüzden lütfen lütfen dogru olani yapin” dedi.

Biden, göreve gelmeden önce aralik ve ocak aylarinda iki doz Pfizer/BioNTech asisi olmustu.
Kaynak: İHA