Uluslararasi Gelibolu Maratonu Kosuldu

Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanligi tarafindan bu yil 6’ncisi düzenlenen Uluslararasi Gelibolu Maratonu, 11 ülkeden yaklasik 2 bin 500 sporcunun katilimiyla yapildi.

Uluslararasi Gelibolu Maratonu Kosuldu
Çanakkale’nin Eceabat ilçesi Kilitbahir köyündeki Kilitbahir Kalesi’nde ’Pes Etmeyenlerin Izinde’ mottosu ile bu yil 6’ncisi düzenlenen Uluslararasi Gelibolu Maratonu saat 09.00’da start aldi. Maraton kosusu; 10 kilometre, 25 kilometre ve 42 kilometre yani sira, 1915 metre Saygi Kosusu seklinde 4 parkurda kosuldu.

1915 Saygi Kosusu’na katilan Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, "Bu güzel havada, ‘Pes Etmeyenlerin Izinde’ 1915 metre kostuk. Gelibolu Maratonu, basta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm gazi ve sehitlerimizin anisina yapilan bir kosu. Tüm katilimcilari kutluyorum" dedi.

Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir ise kosu ile ilgili yaptigi açiklamada, "Çanakkale Tarihi Alan’daki maraton devam ediyor. Biz 1915 metrelik olan kismi tamamladik. Gelen insanlarin yüzlerinde çok büyük nese ve tebessüm var. Zaten bu topraklar insanlara güven, nese ve huzur verir. Bu topraklar müstesna topraklar. Bu seneki ana fikrimizde ‘Pes Etmeyenlerin Izinde’ diye bir motto belirledik kendimize. 106 yil önce burada pes etmeyenler galip geldi. Vatanini seven ve savunanlar pes etmediler ve galip geldiler. Biz de pes etmeyenlerin torunlari olarak bugün onlari hatirlamak için bir organizasyon yaptik. Burasi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih sahnesine çiktigi topraklar. Bu kadar önemli topraklarin oldugu yerde, bu güzel insanlarin bulusmasi bizleri mutlu etti. Bugün tarihi bir an yasiyoruz. Burasi dünyanin en güzel ve tematik parkuru. Önümüzdeki yil korona virüsü süreci bittiginde insallah burada 10 binlerce kisinin bulustugunu hayal ediyoruz. Çünkü, Çanakkale Tarihi Alan, dünyada bulusma noktasi olacak. Bunu hep birlikte yapacagiz. Bu topraklar bunu hak ediyor ve herkesi Çanakkale’ye bekliyoruz" diye konustu.



Bedri Simsek: "Bu atmosferde kosmak ilham verici"

10 kilometrelik parkuru 34 dakikada tamamlayan Bedri Simsek ise, "Parkur gerçekten zor ama buna ragmen bu atmosferde kosmak gerçekten ilham verici. Ilk defa kostum bu parkurda. Her sey çok güzeldi. Buranin tarihi dokusunda kosunca gerçekten yoruldugunuzu bile hissetmiyorsunuz" seklinde konustu.

Uluslararasi Gelibolu Maratonu’na; Vali Ilhami Aktas, 2. Kolordu Komutani Tümgeneral Rasim Yaldiz, Çanakkale Avustralya Konsolosu Lucas Robson, Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir, Il Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Il Jandarma Komutani J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, Eceabat Kaymakami Mustafa Çiftçiler, Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Kalkan ve 11 farkli ülkeden 48 sporcunun yani sira toplamda 2 bin 500 kisi katildi.

Uluslararasi Gelibolu Maratonu’nun ödül töreni Namazgah Tabyasi’nda gerçeklestirildi.



10 kilometre parkurda erkeklerde ilk 3’e giren sirasiyla: Bedri Simsek, Fatih Korkunç, Aytaç Çidaci

10 kilometre parkurda kadinlarda ilk 3’e giren sirasiyla: Tugçe Karakaya, Sera Sayar, Bakiye Balciogullari

25 kilometre parkurda erkeklerde ilk 3’e giren sirasiyla: Ümit Er, Levent Kuva, Hasan Akyol

25 kilometre parkurda kadinlarda ilk 3’e giren sirasiyla: Gülsah Öztaskiran, Yasemin Hamamci, Esen Civlan

42 kilometre parkurda erkeklerde ilk 3’e giren sirasiyla: Ergün Kizilaslan, Serhat Acar, Selim Korkmaz

42 kilometre parkurda kadinlarda ilk 3’e giren sirasiyla: Gülsen Eser, Tonea Kabil, Süreyya Acar
Kaynak: İHA