TEKNOFEST'in Kapanisi Gerçeklestirildi

Istanbul Atatürk Havalimani’nda bu yil dördüncüsü düzenlenen Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2021’in kapanis programi gerçeklestirildi.

TEKNOFEST'in Kapanisi Gerçeklestirildi
Çesitli yarismalarin, gösterilerin, konserlerin ve etkinliklerin gerçeklestirildigi, 21-26 Eylül tarihleri arasinda düzenlenen, Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2021’in kapanisi gerçeklestirildi.

Istanbul Atatürk Havalimani’nda bu yil dördüncüsü düzenlenen TEKNOFEST’in kapanis programinda konusan Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, “Türkiye’yi sadece teknolojiyi kullan degil, teknolojiyi gelistiren, teknolojiyi üreten ve ihraç eden bir ülke konumuna getirmek için milli teknoloji hamlesi vizyonuyla, hayata geçirdigimiz uygulamalardan biri olan TEKNOFEST’in sonuna gelmis bulunuyoruz. Bu sene TEKNOFEST’TEKI cosku, çocuklarimizin heyecani gerçekten görmeye degerdi. Siz degerli misafirlerimizle, çocuklarimizin ve gençlerimizin aileleriyle birlikte çok güzel bir TEKNOFEST geçirdik Rabbimize hamd ediyoruz. Gelecegin bilim insanlarini, mühendislerini yetistirmek üzere gerçekten büyük bir gayret gösteriyoruz. Iste bu sene yaptigimiz yeniliklerden bir tanesi, dünyada saygin bilim insanlarini TEKNOFEST’e davet etmek oldu. Aziz Sancar hocamiz, o yasina ragmen sadece TEKNOFEST’e gelerek gençlerimize örnek olmak için bizimle vakit geçirdi, onlara yoldaslik etti. Iste TEKNOFEST’e katilan her bir gencimiz gelecegin Aziz Sancarlari olacaklar, gelecegin Selçuk Bayraktarlari olacaklar” ifadelerini kullandi.

“TEKNOFEST, Anadolu’yu bastanbasa kusatan bir senlik”

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Baskani Selçuk Bayraktar ise konusmasinda, “Bir TEKNOFEST daha büyük bir firtina gibi esti geçti. Büyük bir coskuyla, senlik havasinda tamamladik. Her TEKNOFEST’te oldugu gibi yine büyük bir umutla dolduk. TEKNOFEST, Anadolu’yu bastanbasa kusatan bir senlik. Anadolu’nun milli teknoloji hamlesi çagrisina sessiz kalamazdik. Iki yil önce, TEKNOFEST’i bir yil Anadolu’da, bir yil da Istanbul’da yapma karari aldik. Geçtigimiz sene TEKNOFEST 2020’yi Gaziantep’te gerçeklestirdik. TEKNOFEST 2022’yi ise Milli Mücadele mesalesinin yandigi, bir ulusun kahramanlik destaninin baslangici olan Samsun’da düzenleyecegiz. Hayirli ugurlu olsun. TEKNOFEST 2022 Karadeniz’de Samsun’da bulusmak üzere” seklinde konustu.

Kaynak: İHA