'TEKNOFEST 2022 Karadeniz' Samsun'da

T3Vakfi Mütevelli Heyeti ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Baskani Selçuk Bayraktar, “TEKNOFEST 2022 Karadeniz”i Samsun’da düzenleyeceklerini açikladi.

'TEKNOFEST 2022 Karadeniz' Samsun'da
Atatürk Havalimani’nda yapilan TEKNOFEST 2021’in ödül töreninin ardindan konusan T3Vakfi Mütevelli Heyeti ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Baskani Selçuk Bayraktar, “Bir TEKNOFEST daha büyük bir firtina gibi esti geçti. TEKNOFEST, Anadolu’yu bastanbasa kusatan bir senlik. Iki yil önce, TEKNOFEST’i bir yil Anadolu’da, bir yil da Istanbul’da yapma karari aldik. Geçtigimiz sene TEKNOFEST 2020’yi Gaziantep’te gerçeklestirdik. TEKNOFEST 2022’yi ise Milli Mücadele mesalesinin yandigi, bir ulusun kahramanlik destaninin baslangici olan Samsun’da düzenleyecegiz. Hayirli ugurlu olsun. TEKNOFEST 2022 Karadeniz’de Samsun’da bulusmak üzere” dedi.

Bayraktar’in Samsun müjdesi büyük alkis aldi.

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank ise “TEKNOFEST atesi Milli Mücadele atesinin yandigi Samsun’dan yayilacak. TEKNOFEST Karadeniz tüm ülkede teknoloji atesini yakacak. TEKNOFEST Samsun’a hayirli ugurlu olsun” ifadelerini kullandi.

TEKNOFEST bayragi Bakan Varank ve Selçuk Bayraktar tarafindan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, Samsun Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Nihat Soguk, Ondokuz Mayis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydin’a teslim edildi.

TEKNOFEST bayragi teslimi güçlü Türkiye pozu ile sona erdi.

Samsun’a ödül yagdi

Atatürk Havaalaninda düzenlenen TEKNOFEST 2021 ödül törenlerinde Samsun üniversitesine ödül yagdi. Ülkenin en genç üniversitelerinden biri olarak 2018 yilinda kurulan Samsun Üniversitesi Eylül 2018’de düzenlenen ilk TEKNOFEST yarismasinda alçak irtifa roket yarismasinda elde ettigi ikincilikle Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivaline merhaba dedi.

Her yil basarisini artirarak devam ettiren Samsun Üniversitesi takimlari bu yil iki alanda birincilik, bir alanda ikincilik bir alanda üçüncülük ve bir alanda da dördüncü olarak tesvik ödülü aldi.

Ilk olarak Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarismasi’nda verimlilik alaninda ikinci olan Samsun Üniversitesi Elektrikli Araç Takimini (SAMÜELAR) ayni zamanda kurul özel ödülüne de layik görüldü.

Ikinci olarak Atakum Gençlik Merkezi TANYELI takimi Orta Irtifa Roket Yarismasi’nda birinci olarak ödülünü Cumhurbaskani Erdogan’in elinden aldi. TANYELI roket takimi ayni zamanda en özgün tasarim ödülüne de layik görüldü.

Üçüncü olarak 2018 alçak irtifa ikincisi ve Intercollegiate Rocket Engineering Competition 2021 Spaceport America Cup yarismasinda Teknik Mükemmeliyet Kategorisi ikinci olan Samsun Roket Takimi Yüksek Irtifa Roket Yarismasi’nda üçüncülük ödülüne layik görüldü.

Keza 2242 Üniversite Ögrencileri Arastirma Proje Yarismalari 2021 Yili Final Yarismasi’nda “Hibrit Roket Motor Tasarimi: Analizleri, Üretimi ve Testleri” adli projeleriyle ögrenciler Muhammed Emin Kilinç, Emre Kara ve Muhammed Ernur Engür savunma, uzay ve havacilik kategorisinde tesvik ödülüne layik görüldü.

Samsun Üniversitesinden yapilan açiklamada, “Hem üniversitemizin hem de bagimsizligimiza giden yolun ilk kilometre tasi olmasi hasebiyle Milli Mücadele’nin sembol kenti olan Samsun’umuzun adini yücelten ve 2022 yilindaki TEKNOFEST’in Samsun merkezli olarak yapilacak olmasinda büyük emekleri olan ögrencilerimizi, akademik danismanlarini ve onlari yetistiren tüm hocalarimizi yürekten kutluyor ve milli teknoloji hamlesinin bu yeni neferlerini saygiyla selamliyoruz” denildi.
Kaynak: İHA