Sokakta Oyun Bir Baska Güzel

Büyüksehir Belediyesi tarafindan bu yil 14.’sü gerçeklestirilen Sokak Oyunlari Senligi, unutulmaya yüz tutan sokak oyunlari çocuklarla bulusturdu.

Sokakta Oyun Bir Baska Güzel
Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin unutulmaya yüz tutmus sokak oyunlarini tekrar gündeme getirmek ve yasatmak, çocuklar arasindaki sosyal iletisimi artirmak amaciyla düzenledigi ve geçtigimiz yil pademi nedeniyle yapilamayan Sokak Oyunlari Senligi’nin 14’üncüsü Hüdavendigar Kent Parki’nda yapildi. Alana kurulan istasyon oyunlarinda çocuklar, istop, saklambaç, dokuztas, yakan top, balik agi, don ates, körebe, cilli, mendil kapmaca ve ip atlama gibi oyunlari hem ögrendi hem oynadi. Çocuklar arasinda düzenlenen ahsap araba sürme yarismasi da oldukça çekismeli anlara sahne oldu. Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosu da sahneledigi çocuk oyunlari ile etkinlige renk katti.

Çocuklar kadar ailelerinin de keyifli zaman geçirdigi etkinlige, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da beraberindeki AK Parti Il Baskani Davut Gürkan ile birlikte katildi.

Oyun istasyonlarini tek tek gezen Baskan Aktas, ip atladi, külah atti ve tahta araba yarisina katildi.

Sokak oyunlari senligini geçtigimiz yil pandemi nedeniyle yapamadiklarini ancak bu yil alanda büyük bir cosku gördügünü ifade eden Baskan Aktas, “Burada 15 farkli atölye ve 15 ayri istasyonda çocuklarimiz sokak oyunlari hem ögreniyor hem de oynuyorlar. Yogun sehirlesme ve teknolojiyle birlikte çocuklarimiz bu imkana pek sahip degiller. Ancak Büyüksehir olarak onlari bu oyunlarla bulusturmaya devam ediyoruz. Çocuklarimizin bu güler yüzü bizi mutlu ediyor. Kendi çocuklugumu burada gördüm. Katilan tüm çocuklara ve ailelere çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA