Sinop'a ABD'li Damat

i Sahadet getirerek dini nikah da kiydirdi. Dügün Türk örf ve geleneklerine uygun olarak gerçeklestirildi.

Sinop'a ABD'li Damat
Sermin ve Joe Suber çiftinin kizi Jennifer Suber, Keily ve Marc Enfroy çiftinin oglu Adam Enfroy ile Amerika’nin Florida eyaletinde tanisti. Aralarinda duygusal bir iliski baslayan çift zamanla bunu evlilige tasimak istedi. Annesi aslen Türk ama babasi Amerikali olan Jennifer annesiyle birlikte Türkiye’yi özlerken, teyzesi Sevim’in önerisiyle erkek arkadasiyla birlikte dügünü Türkiye’de yapmaya karar verdi. Bunun üzerine çift ve yakinlari Sinop’a geldi. Islam dinini arastiran ve Türk örfüne karsi da büyük bir meraki olan Adam, dügünün her safhasinda gelenek ve adetleri harfiyen yapti. Kina gecesi, alisveris, eglence, folklor ve kiyafetleriyle dügünün tüm asamalari Türk örfüne göre gerçeklesti.

Dügün günü damat tarafi bir otelin önünde bir araya geldi. Davul zurna esliginde limuzinle konvoy yapilarak kiz evine gidildi. Yol esnasinda aracin önünü kesen çocuklara da para verildi.

Evden gelin alma sirasinda Adam, Islam dinini seçtigini açikladi.

Dügün gecesi Sinop’taki kiz evinde hem dini nikah kiyildi hem de ihtida töreni yapildi. Kelime-i Sehadet getiren Adam, din görevlileri ve ailesinin huzurunda Islam’i kabul etti. Adam ’Adem’ ismini alirken, Jennifer’in ise aile içinde Aylin ismini kullandigi ögrenildi. Hemen akabinde daha önce kiyilan resmi nikahin ardindan bir de dini nikah kiyildi. Sonrasinda ise dügün merasimi basladi.

Yabanci sarkilarla salona giren çift, daha sonra oyun havalari esliginde göbek atti. Taki merasiminde damat tarafi ise Türk lirasi takti. Damat, taki merasiminde esine kentte aldigi villayi hediye etti.

Adam Enfroy, “Florida’da tanistik. Ilk andan itibaren birbirimize asik olduk. Evlenmeye karar verdik. Dügünü de burada yaptik. Buradan o kadar memnun olduk ki bir de ev aldik. Dün gezerken bir gökkusagi gördük, bugün de dügünüm öncesinde bir gökkusagi gördük. Çok mutluyuz. Islam’i inceliyordum. Türk örf ve adetlerini inceliyordum. Her seyi, Islami kurallari örf ve adetleri sevdim. Onun için Müslüman olmaya karar verdim. Sinop çok güzel bir sehir, insanlari çok cana yakin. Burayi da çok sevdik” dedi.

Jennifer ise, “Ben birçok kere Sinop’a teyzemin yanina gelmistim. Burayi da çok seviyordum. Burada evlendik. Esim de Sinop’u çok sevdi. Burada yasamaya karar verdik. Çok mutluyuz” diye konustu.

Kaynak: İHA