Ordu'da Nostaljik Tramvay Keyfi

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, Atinordu sahilinde hizmete sunulan nostaljik tramvayin test sürüslerine katildi. Baskan Güler, “Ordu’ya her gün yeni bir seyler kazandirmaya devam ediyoruz. Ordu’yu her bakimdan yasanilabilir ve ayni zamanda turist çeken bir il haline getirmek istiyoruz” dedi.

Ordu'da Nostaljik Tramvay Keyfi
Ordu Büyüksehir Belediyesi, Altinordu ilçesinde Rihtim ile Teleferik alt istasyonu arasinda turistik amaçli nostaljik tramvay projesi baslatti. Türk yapimi ve çevreci anlayisla üretilen tramvay nostaljik deneyim yasamak isteyen vatandaslarin kullanimi için Ordu sahilinde yerini aldi.

Ordu’ya her gün yeni bir seyler kazandiriyoruz

Ordu sahiline renk katacak, yerli-yabanci turistlerinde ilgisini çekecek olan nostaljik tramvayin Teleferik Alt Istasyonu ile Rihtim arasinda test sürüsüne katilan Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’ya her gün yeni bir sey kazandirdiklarini söyledi.



Türkiye’nin ve özellikle Istanbul’un kültüründe tramvay oldugunu ve bu kültürü Ordu’ya tasidiklarini ifade eden Baskan Güler, “Ordu’ya her gün yeni bir seyler kazandirmaya devam ediyoruz. Ordu’yu her bakimdan yasanilabilir ve ayni zamanda turist çeken bir il haline getirmek istiyoruz. Kültürümüzle bulusuyoruz. Türkiye’nin, Istanbul’un kültüründe tramvay var. Bu kültürü sahilimize tasimak istedik. Nostaljik tramvay Ordu’muz için hayirli olsun. Bunun yani sira yeni birçok sürprizi daha Ordu’ya kazandiracagiz. Ordu, Istanbul’da ikinci nüfusa sahip, Istanbul’daki Ordulular tramvay zevkini yasamislardi, simdi de Ordu’da ki Ordulular bu heyecani yasasin istiyoruz” dedi.



Iki durakta hizmet verecek

Çift tarafli direksiyon sistemine sahip olan ve elektrik ile çalisan tramvay tek seferde 21 vatandasi agirlayabilecek. Teleferik Alt Istasyonu ile Rihtim arasinda hizmet verecek olan tramvayin kalkis ve varis duraklari hariç ise iki adet daha duragi bulunuyor.

Sehrin turizmine büyük katki saglayacak olan nostaljik tramvaydan yararlanmak isteyen Ordulu vatandaslar Ordum Kart ile binis saglayabilecekler. Kartlari olmayanlar ise bilet alarak bu hizmeti kullanabilecek.

Gün boyu hizmet vermesi düsünülen tramvaya binis ücretleri ise belli oldu. Buna göre yetiskin 2,50 TL iken ögrenci 2 TL olarak belirlendi.
Kaynak: İHA