Ögrencilerden Olusan 'Kovid-19 Timleri' Isbasinda

Amasya'da bir okulda ögrencilerden olusturulan Kovid19 timleri, teneffüslerde bahçede dolasarak maske, mesafe, hijyen kurallarina uymayan arkadaslarini uyariyor, uymamaya devam edenlere kirmizi kart gösteriyor Suluova Ilçe Milli Egitim Müdürü Ahmet Davu: 'Bunu önce okulda uygulayacagiz, daha sonra ögrencilerimizin evlerindeki ailelerine yansitarak farkindalik olusturmaya çalisacagiz. Projeyi ilçedeki diger okullara da yaymayi planliyoruz'

SEYFULLAH UZUN - Amasya'nin Suluova ilçesinde bir okulda ögrencilerden olusturulan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) timleri ile çocuklarda salgina karsi duyarliligin artirilmasi amaçlaniyor.

Yunus Emre Ilkokulu/Ortaokulu Müdürlügünce çocuklarda Kovid-19'a karsi duyarliligin artirilmasi amaciyla ögrencilerden "Kovid-19 timi" olusturulmasina karar verildi.

Bu kapsamda ilkokul ve ortaokul ögrencilerinden 35 kisinin yer aldigi üçerli ve dörderli 10 "Kovid-19 timi" olusturuldu.

"Yunus Emre Ilkokulu Kovid-19 Timi" yazan tisörtler giyen ögrenciler, teneffüslerde bahçede dolasarak maske, mesafe, hijyen kurallarina uymayan arkadaslarini uyariyor, uymamaya devam edenlere ise kirmizi kart gösteriyor.

Kirmizi kart gösterdikleri arkadaslarinin adini kartin arkasina not alan "Kovid-19 timleri", gün sonunda timden sorumlu rehber ögretmenine bilgi veriyor. Rehber ögretmen de ilgili ögrencileri tekrar uyarip kurallara uymalarina istiyor.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Ahmet Davu, AA muhabirine, Kovid-19 ile mücadele kapsaminda uygulanan projeden dolayi okulun idareci ve ögretmenlerini tebrik etti.

Proje ile çocuklarda farkindalik olusturmaya çalisildigini dile getiren Davu, "Temizlik, maske, mesafe kirmizi çizgimiz, olmazsa olmaz. Bunu önce okulda uygulayacagiz, daha sonra ögrencilerimizin evlerindeki ailelerine yansitarak farkindalik olusturmaya çalisacagiz. Projeyi ilçedeki diger okullara da yaymayi planliyoruz." dedi.

- "Amacimiz, çocuklarimiz okuldan uzak kalmasin"

Okul müdürü Cemil Küpçü de Kovid-19 nedeniyle 1,5 yil ögrencilerin okullarina gidemediklerini dile getirdi.

Ögretmenlerin ögrencilerini, ögrencilerin de okullarini özledigine isaret eden Küpçü, "Amacimiz, çocuklarimiz okuldan uzak kalmasin, egitim ögretim devam etsin. Bunun için de Kovid-19 timlerini kurduk. Insanlarin en kisa sürede bu beladan kurtulmasi için bir faydamiz oldugunu düsünüyoruz, bu kanaatle yolumuza devam edecegiz." ifadesini kullandi.

Kovid-19 timinde görevli 8 yasindaki Kübra Kurt ise maskesini takmayanlar ve hijyen kurallarina uymayanlara kirmizi kart gösterip uyardiklarini söyledi.

Ögrencilerden 13 yasindaki Nisanur Aydin da okul içinde ve disinda sosyal mesafeye ve hijyene uymayanlari, maske takmayanlari uyardiklarini kaydetti.

Kaynak: AA