Kayseri'de 'Doktorlar Bisiklet Turu' Yapildi

Kayseri’de Büyüksehir Belediyesi Spor A.S. ve Kayseri Tabip Odasi is birligi ile ‘Doktorlar Bisiklet Turu’ düzenlendi. Bisiklet turunda açiklama yapan Tabip Odasi Baskani Doç. Dr. Ilhan Sahin, “Doktorlarimiz için bir seyler yapildigini göstermek istedik” dedi.

Kayseri'de 'Doktorlar Bisiklet Turu' Yapildi


Kayseri Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde baslayan ve 7 kilometre uzunlugunda olan bisiklet turuna, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Kayseri Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Ismail Altintop, Kayseri Tabip Odasi Baskani Doç. Dr. Ilhan Sahin, saglik çalisanlari ve vatandaslar katildi.

Bisiklet turuna katilan Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, “Amacimiz bir farkindalik olusturmak. Tabip Odamizin bu çagrisina hem yaninda bulunmak hem de bir doktor baskan olarak bu sehre yakisan bir anlayis içerisinde asi konusunda bir nebzede olsa katkida bulunmak amaciyla sizlerle birlikteyim” ifadelerini kullandi.

Vatandaslara 2. doz asilarini yaptirmalari yönünde tavsiyede bulunan Kayseri Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Ismail Altintop, “Insanlar egzersiz yapiyorlar. Pandemi ile mücadelede bizim en önemli silahlarimizdan bir tanesi egzersiz. Bugün Kayseri Tabip Odamizin düzenledigi, devlet hastanemizden baslayacak olan bir etkinlikteyiz. Yaklasik 7 kilometre kadar sürecek ve devaminda hep beraber hekimler bahçesinde bitirmis olacagiz. Ben pandemi sürecinde tüm herkese tüm vatandaslarimizi saglikli günler dilemek ile birlikte, egzersize, diyete ve besinlerine azami dikkat etmelerini, olmadilarsa 2. doz asilarini olmalarini istiyorum. Çünkü Kayseri’de 1. doz asilar yüzde 87’lere geldi, 2. doz asilar yüzde 67’lerde bunlarin çok daha hizli artmasi ve bu pandemi illetinden hep beraber kurtulmayi amaç ediyorum. Herkese saglikli günler diliyorum” dedi.



Doktorlarin pandemi döneminde çok sikildigini ve onlar için böyle bir organizasyon düzenlediklerini ifade eden Ilhan Sahin, “ ‘Doktorlar Bisiklet Turu’nu Kayseri Tabipler Odasi, Kayseri Büyüksehir Belediyesi Spor A.S.’nin ve Kayseri’de ki bir bisiklet firmasinin destegi ile yapiyoruz. Bu hastane Kayseri’nin sembol saglik kuruluslarindan bir tanesi ve tarihi bir saglik kurulusu halende çok aktif bir sekilde hem salginla alakali hem de diger hastaliklarla alakali hizmet vermeye devam ediyorlar. Buradan hem bizim kayit aldigimiz doktorlarimiz ve tip ögrencilerimiz hem de Spor A.S.’nin kayit aldigi diger vatandaslarimiz gerek kendi bisikletleri ile gerekse de belediyenin temin ettigi bisikletlerle sehir içerisinde trafige kapali bir alanda bisiklet turuna baslayacaklar. Doktorlarimiz bu salgin döneminde çok sikildi. Izinleri iptal edildi. Uzun süre istifa etmeleri de yasaklandi, tayinleri durduruldu. Branslari ne olursa olsun doktorlar pandemi ile ugrastilar. Büyük bir sikinti yasaniyor o anlamda. Biz Kayseri Tabip odasi olarak doktorlarimiza bu sekilde açik havada salgini gözeterek ki zaten doktorlarimizin hepsi, ögrencilerimizin hepsi asili kendileri için bir seyler yapildigini göstermek istedik” diye konustu.

Kaynak: İHA