Enerjide Örnek Proje Adana'dan

Adana Il Saglik Müdürlügü, Covid-19 pandemisi ile mücadelede 24 saat kesintisiz hizmet veren saglik tesislerinde kullanilan ve giderek artan enerji ihtiyacini karsilamak için örnek bir çalismaya imza atti. Bu proje ile hastanelerde yüzde 20 enerji tasarrufu hedefleniyor

Enerjide Örnek Proje Adana'dan
Çukurova Kalkinma Ajansi tarafindan basarili bulunarak destek alan bir Enerji Yönetim Sistemi projesinin

açilisinda konusan Adana Il Saglik Müdürlügü Ar-Ge ve Proje Il Koordinatörü Endüstri Yüksek Mühendisi Resan Arlier, disa bagimli oldugumuz enerji birim maliyetlerini düsürerek, enerji politikalarini sürdürülebilir hale getirmeyi ve son dönemde artan çevre ve yenilenebilir enerji çalismalarini Adana’ya kazandirmayi amaçladiklarini söyledi.

Arlier, "Pandemi ile artan cihaz kullanimi ve giderek artan enerji tüketimi daha iyi planlayarak saglik çalisanlarimizin verdigi mücadeleye mühendislik hizmetleri olarak kesintisiz ve konforlu hale getirmeye çaliyoruz. Bu proje ile hastanelerimizde yüzde 20 enerji tasarrufu hedefliyoruz" dedi.

Enerji Yönetim Sistemi kuran ilk saglik müdürlügü olduklarini belirten Arlier, proje kapsaminda teknik birimlerde çalisan 100 mühendis, teknisyen ve yöneticinin egitim aldigini söyledi.

Arlier, "Enerji verimliligi çalismalari kapsaminda 2014 yilindan itibaren yürüttügümüz çalismalarimizi ülkemizde ilk enerji yönetim sistemi kurarak taçlandirmayi planliyoruz. Çevre ve enerji dostu hastaneler konseptinde Adana Il Saglik Müdürlügü olarak bu projeyi Türkiye’ye model olmasini ön görüyoruz" diye konustu.

Enerji Verimliligi Egitim, Etüt, Proje Yöneticisi Ayhan Saridikmen de yeni tip korona virüs salginina ragmen enerji tasarrufu konusuna zaman harcayan hastanelere tesekkür etti.
Kaynak: İHA