Doguda Kar, Antalya'da Yazdan Kalma Günler

Türkiye’nin dogu illerinde zaman zaman kar yagisi etkili olurken, turizm kenti Antalya’da yazdan kalma günler yasaniyor. Hava sicakliginin 30 derece olmasini firsat bilen turistler ve vatandaslar Konyaalti sahiline akin etti.

Doguda Kar, Antalya'da Yazdan Kalma Günler
Türkiye’nin dogusunda bulunan bazi illere mevsimin ilk kari düstü. Yüksek kesimlerde bulunan illerde kar yagisi zaman zaman vatandaslara zor anlar yasatiyor. Turizmin baskenti Antalya’da ise yazdan kalma günler devam ediyor. Hava sicakliginin 30 derece, nem oraninin yüzde 50 ve deniz suyu sicakliginin 26 derece olmasini degerlendiren yerli ve yabanci turistler dünyaca ünlü Konyaalti sahiline akin etti. Sahil hafta sonu tiklim tiklim doldu. Vatandaslarin birçogu Akdeniz’in serin sularinda yüzerken, bazilari da sahil bandinda dinlenmeyi ve güneslenmeyi tercih etti. Bazi vatandaslar ise parasüt, jetski ve diger aktivitelerden faydalandi. Sahilde yasanan yogunluk havadan drone ile görüntülendi.

Sahile ailesi ile birlikte gelen Vuslat Suphi Can, “Konyaalti’nda yasiyorum. Türkiye’nin dört mevsiminden bir tanesi burada denize girerken, Doguda ve Güneydogu’da bazi illere kar düsüyor. Biz yilin 12 ayi burada denize girebiliyoruz. Günes açtigi zaman plajlar doluyor. Bugün deniz çok güzeldi. Deniz suyu sicakligi yüksek. Zaten yil boyunca 28-29 derece oluyor” dedi.

Kaynak: İHA