Denizli'de Sahlanis Konserleri Basladi

Denizli Ülkü Ocaklari Egitim ve Kültür Vakfi tarafindan düzenlenen “Sahlanis Konserleri”nin ilki gerçeklestirildi.

Denizli'de Sahlanis Konserleri Basladi
Honaz Ilçesindeki Göz piknik alaninda yapilan “Denizli Ülkü Ocaklari Sahlanis Konserine” Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, Pamukkale Belediye Baskan Yardimcisi Ramazan Eskin, Türkiye Kamu Sen Il Temsilcisi Emre Erdogan, Türk Saglik Sen Sube Baskani Adil Aksoy, TÜRKAV Sube Baskani Abdullah Beram, Türkiye Halciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Halil Öztürk, siyasiler, Belediye Meclis Üyeleri, isadamlari, davetliler ve Ülkücüler katildi.

“Bu programda sehitlerimizde bizlerledir"

Saygi durusu ve Istiklal marsinin okunmasinin ardindan bir konusma yapan Ülkü Ocaklari Baskani Murat Aydinli, “Son sehidimiz Firat Yilmaz Çakiroglu’ndan ilk sehidimiz Ruhi Kiliçkiran’a kadar sehitlerimiz bizlerin yüz aki, karanlikta ve yilginlikta aydinlik mesalemizdir. Bizler inaniyoruz ki davamizin birlik ve beraberligi, sehrimizin sahlanis arifesinin bir nisanesi olarak düzenlemis oldugumuz bu programda sehitlerimizde bizlerledir. Dursun Önkuzu bugün bu meydandan Yusuf Imamoglu ile birliktedir. Osman Kavcar’in inanmisligi,Hasan Hüseyin Sanli’nin feraseti bugün bu meydani dolduran genç ülkücü kardeslerimin iman dolu kalplerinde yer bulmustur. Metin Tokdemir’in azmi, Firat Yilmaz Çakiroglu’nun cesareti, Cengiz Sen’in kararliligi bugün burada al bayragin gölgesi altinda ayni tazeligi ile durmaktadir. Yolbasçimiz buradadir, ‘’Evlatlarimi sogukta birakmam’’ diyen kararliligin sahibi, Türkes kaçti dedirtmem kelimesinin altinda yatan korkusuzluk, ‘’celadet ancak egilmez baslarda kanat çirpan bir kartal gibidir’’ sözüyle gönlümüze taht kurmus, bize yol göstermis Basbugumuz Alparslan Türkes’in ruhu bugün burada ve bu meydani gururla izlemektedir. çetin”

Ülkünün yolunun uzun ve çetin oldugunu belirten Aydinli, “Yine cennet mekan Basbug’umuzun dedigi gibi yolumuz uzun ve çetindir. Elbette ki karsimiza türlü engeller çikacaktir. Bizleri yolumuzdan geri döndürmek için, ömrümüzü verdigimiz ve bir ömrümüz daha olursa onu da feda etmekten çekinmeyecegimiz davamizi yari yolda birakmak için nice oyunlara maruz kalacaksiniz. Ülkücü kelimesinin sahsimiz için baskalarinca kullanilmasi ve adimizin önünde ülkücülük gibi serefli bir dava ünvaninin bulunmasi dünya üzerinde biz fani kullara verilen en büyük seref olacaktir. Bunu da asla unutmayacaksiniz. Hilal içinde bozkurdun bizlere verdigi ask bundan bin küsur yil önce Hoca Ahmet Yesevi dergahinda filizlenen, orhun abidelerinden bilge kagandan feyz alan bir asktir. Bu askin özü Türklük mayasi ise Islamiyettir. Ülkücü tüm dünya nimetlerine göz kirpmayan serefli dinimizin güzel peygamberi efendimizin yolundan giden insandir. Ülkücü toplum içinde parmakla gösterilen, geçmise gurur gelece ise umut veren insandir. Bu nedenle yükümüz agir, vazifemiz zorlu ama bizler inaniyoruz ki davamiz mukaddestir. Ülkücü annesi ve babasina saygili, büyüklerine karsi hürmetkardir. Ögrenci ise derslerinde en basarili ögrenci, ülkesi için kararlilikla mücadele eden bir gençtir. Is adami, sanayici, memur yada isçi farketmez Ülkücü isini hakkiyla yapan, yine isinin en iyisidir” diye konustu.

"Ülkücünün karanlik sokaklarda yeri yoktur"

Ülkücünün kitabinda geçici heves ve özentilerin yazmadigini kaydeden Aydinli, “Ülkücünün karanlik sokaklarda yeri yoktur, günlük hevesler, geçici özentiler ülkücülerin kitabinda yazmaz. Çünkü ülkücüler hak yemez, mazluma zalimlik etmez. Ülkücülerin yolu bilimin, aklin ve günümüzde maalesef kaybolmaya yüz tutmus milli ve manevi degerlerin yoludur. Gençligimizi esaret altina almaya çalisan uyusturucu saticilari, ahlak yoksunlari, düskünler, garibana zalimlik edenler Ülkücülerin hem bu dünyada hem de öteki dünyada sartsiz kosulsuz düsmanlaridir. Türk gençligini bu batakliklara düsürmemek için ilçelerimiz ve il ocagimizda seminerlerimiz sürmektedir. Gerek tarih gerekse dini seminerlerimizin yaninda robotik kodlama, bilgisayar kursu, yazilim organizasyonlari gibi çesitli sosyal ve sportif etkinliklerle Bugün ilkini düzenledigimiz sahlanis konserlerimize katildiginiz için sahsim ve ocak yöneticilerimiz adina sizlere çok tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.

Aydinlinin konusmasinin ardindan sahne alan, Alperen Kekilli, Serdarcan Sönmez ve Mustafa Yildizdogan piknik alanini dolduran 5 bin civarindaki katilimciya unutulmaz anlar yasatti.
Kaynak: İHA