Baskan Örki'den Dünya Turizm Günü Mesaji

Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayisiyla mesaj yayimladi. Baskan Örki, “Ülkemiz bir turizm cennetidir. Pamukkale ilçemiz de zenginlikleri ile turizmde önemli bir merkezdir” dedi.

Baskan Örki'den Dünya Turizm Günü Mesaji
Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, her yil 27 Eylül’de kutlanan Dünya Turizm Günü dolayisiyla bir mesaj yayimladi. “Bacasiz sanayi olarak adlandirilan turizm ülkemiz için çok önemli” diyen Baskan Örki, “Pamukkale’miz de zengin turizm alanlarina sahip bir ilçe. Ilçemiz sinirlari içerisinde her yil milyonlarca turisti agirliyoruz. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkalemiz ile birlikte saglik merkezimiz Karahayit ve binlerce yillik tarihi miraslarimizla ilçemiz önemli bir turizm merkezi. Pamukkale Belediyesi olarak turizm ilçesi olmanin bilinciyle önemli çalismalara imza attik. Travertenlerin güzelligine güzellik katmak için, travertenlerin hemen eteginde yer alan Kocaçukur göletini tertemiz hale getirdik. Yine ayni yerde bulunan havuzlari tadilat yaparak, antik havuzun suyunu bu havuzlara getirdik. Yaz kis bu havuzlarda sicak suda yüzme imkani bulunabiliyor. Pamukkale’ye gelen 2 buçuk milyon turistin kullandigi 1992 yilinda yapilmis olan turizm yolunu kisa bir sürede sicak asfaltla kaplayip 28 yil sonra yolu yeniledik. Ayrica Pamukkale mahallemizdeki sokak sagliklastirmasi çalismalari ile ilçemize ayri bir deger katildi.

Geçtigimiz ay imzaladigimiz anlasmalar ile spor turizmi alaninda da önemli bir adim gerçeklestirdik. Akköy’de yapilacak futbol sahasi ile ilçemiz futbol takimlarinin kamp için tercih edecegi önemli bir merkeze dönüsecek. Pamukkale ilçemiz ülkemizdeki turizm için bir mihenk tasidir. Yerli ve yabanci turistler tarafindan yogun ilgi gören Türkiye’nin en büyük tematik kent ormani olan Seyir Tepesi Sehir Ormani’ni hizmete sunduk. Pamukkale Belediyesi olarak biz ilçemizin güzellesmesi için gereken ne varsa yaptik, yapmaya devam edecegiz. Türkiye tüm alanlarda oldugu gibi turizmde de 2023 hedeflerine sarsilmaz bir irade ve emin adimlarla ilerlerken biz de elimizdeki turizm degerlerinin daha da ilgi görmesi için vizyonel projelerimizi hayata geçirmeye devam edecegiz. Bu duygularla 27 Eylül Dünya Turizm Günü’nü kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA