Baskan Genç'e Azerbaycan'dan Anlamli Ödül!

Azerbaycan topragi Karabag’in Ermenistan isgalinden azat edilisinin yil dönümünü etkinliklerine davetli olarak katilan Ortahisar Belediye Baskani Ahmet Metin Genç’e TÜRKSOY (Uluslararasi Türk Kültürü Teskilati) tarafindan medya ödülü takdim edildi.

Baskan Genç'e Azerbaycan'dan Anlamli Ödül!
Azerbaycan topraklarinin özgürlügü ugruna yapilan 44 günlük vatan muhaberesinde Karabag gerçeklerinin dünya kamuoyuna ulastirilmasi için yapmis oldugu katkilardan dolayi ödül takdim edilen Baskan Genç, Azerbaycan devleti tarafindan Karabag’in azat edilisinin yil dönümü olan 24-28 Eylül 2021 tarihleri arasinda düzenlenen bir dizi etkinlige katildi.

Baskan Genç, savastan sonra Susa’yi ilk ziyaret eden belediye baskani oldu. Azerbaycan bayragi 30 yillik Ermeni isgalinin ardindan Susa’da göndere çekildi.

Ödül töreninde bir konusma yapan Baskan Genç, savas sirasinda sanli Azerbaycan ordusunun zaferinden her zaman emin oldugunu belirterek söyle konustu: “Hakikaten su anda çok mutluyum, çok gururluyum, çok heyecanliyim. Karabag’in azat edilisi bütün Türk dünyasinda oldugu gibi Türkiyemizde de çok büyük bir mutluluk ve heyecanla karsilanmistir. 27 Eylül’de baslayan savasin devami esnasinda 16 Ekim’de Azerbaycanimizin bagimsizliginin 30. yil dönümü etkinlikleri kapsaminda Trabzonumuzun Ortahisar Belediye Baskani sifatiyla belediye meclisimizde Erminastan’in haksiz, hukuksuz isgalini tüm dünyaya duyurmak ve tarihe not düsmek adina bütün meclis üyelerimizin oy birligiyle bir kinama bildirisini karar altina aldik. Bununla es zamanli olarak TÜRKSOY teskilatimizin kiymetli genel sekreteri Hüseyinov Bey ve kiymetli Azerbaycan temsilcimiz elçin Gaffarli Bey sehrimizi ziyarete gelmislerdi. Biz bu programdan haberdar olduktan sonra sehrimizin en nadide mekânlarindan Boztepemize ilelebet dalgalanmak üzere diktigimiz Türk bayragimizin gönderine, o güne münhasir olarak hem buradaki bagimsizlik mücadelesini desteklemek, savasan ordumuza manevi bir destek olmak adina Azerbaycan bayragimizi 16 Ekim’de Boztepemizde 61 metrelik göndere çektik" diye konustu.

Baskan Genç, etkinlikler sirasinda savasta sehit olan Azeri komutanin yegeni Ugur Abuszade ile sohbet ederek, çesitli hediyeler verdi. Sehit komutanin yegeni Fenerbahçeli olmasina ragmen gelen heyetten çok etkilendigini ve bundan sonra Trabzonsporlu olacagini dile getirdi.
Kaynak: İHA