Atik Ilaç Toplama Projesi Sürüyor

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi öncülügünde, Eczacilar Odasi isbirliginde 12 ilçede baslatilan "atik ilaç toplama" projesi, vatandaslarin da destegiyle devam ediyor.

Atik Ilaç Toplama Projesi Sürüyor
Ilçe belediyeleri ve Kocaeli Eczacilar Odasi’nin destekleriyle baslatilan proje kapsaminda eczanelere yerlestirilen kutulara süresi dolan ilaç ve ilaç atiklari atiliyor. Ilçe belediyelerinin toplayacagi atik ilaçlar büyüksehire ait IZAYDAS’ta bertaraf edilecek. Proje ortaklarindan biri olan Kocaeli Eczacilar Odasi Baskani Bilal Arpaci, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin destegiyle atik ilaç toplama projesinin kentin geneline yayildigini vurguladi. Kocaeli’deki 502 eczacidan 100’ünün gönüllü olarak projeye destek verdigini kaydeden Arpaci, “Vatandaslar, evlerinde bulunan miadi geçmis ilaçlari getirerek buradaki kutulara koyabilirler” dedi.

Ilaçlarin kimyasal maddeler oldugunu hatirlatan Arpaci, “Bunlarin dogada bulunmasi çevreyi kirletir. Dolayisiyla bu ilaçlarin uygun kosullarda bertaraf edilmesi gerekmektedir. Projenin dogru bir zamanda basladigini düsünüyorum. Vatandaslarimizi bu projeye destek vermeye davet ediyorum” diye konustu.

"Ilaçlar yerinde ve dozunda kullanilmali"

Ilaçlarin akilci bir sekilde kullanilmasi gerektigini altini çizen Arpaci, "Eczacilar ve doktorlar olarak ilaçlarin yerinde ve dozunda kullanilmasini tavsiye ediyoruz. Özellikle ilaçlarin tedavi süresince kullanilmasi çok önemli. Hiçbir ilacin zayi olmasini istemiyoruz. Ancak tedavi sonlandirilmissa bu ilaçlarin atik toplama kutularina atilmasini son derece önemli buluyoruz" ifadelerini kullandi.

"Projeden memnunuz"

25 senedir eczacilik yapan Ilknur Umaç, "Projeyi duyunca son derece memnun oldum. Büyüksehir belediyemizi de Eczacilar Odamizi da tebrik etmek lazim. Eczanemize Atik Ilaç Toplama kutularimizi konumlandirdik. Evlerinde miadi dolmus ilaçlari bulunan hastalarimiz ilaçlarini bu kutulara rahatlikla atabilirler. Biz de yetkilileri haberdar edecegiz ve onlar da alarak, bertaraf edecekler" seklinde konustu.

Kaynak: İHA