Ardahan'da Kar Yagisina Hazirliksiz Yakalanan Yaylacilara Ekipler Yetisti

Ardahan'da, yaylalarda hayvanlarini otlatmaya çalisirken kar yagisina hazirliksiz yakalanan sürü sahiplerinin yardimina ilçe özel idaresi ekipleri kostu.

Hanak ilçesine bagli Çiçeklidag köyü yaylasinda kar yagisindan olumsuz etkilenen yaylacilar, ilçe özel idaresi ekiplerinden yardim istedi.

Ilçe Özel Idaresi Santiye Sefi Turgay Çelik baskanligindaki ekip, Ilçe Kaymakami Fatma Turhan Keser'in talimatiyla kisa sürede yaylacilara ulasarak yolun açilmasini sagladi.

Santiye Sefi Turgay Çelik, AA muhabirine, yogun kar yagisinin ardindan yaylada çok sayida hayvan ve sahibinin mahsur kaldigini söyledi.

Mahsur kalanlari saglikli bir sekilde Çiçeklidag köyü ve Hanak ilçesine ulastirdiklarini bildiren Çelik, "Olayin bildirilmesi üzerine çok kisa sürede harekete geçtik. Olay bize intikal eder etmez kaymakamimiz bize hemen talimat verdi. Talimatin saglikli ve hizli bir sekilde yerine getirilmesi için biz de çok kisa sürede sürü sahipleri ve sürülerine ulasarak kurtardik. Sükür herkesin saglik durumu iyi. Saglikli bir sekilde ulasmalari gerekli noktalara ulastirildilar." diye konustu.

Kaynak: AA