Zeynep Casalini'den Iklim Krizi Çagrisi

Mugla’nin Bodrum ilçesinde yasamini sürdüren ünlü sanatçi Zeynep Casalini, iklim krizine karsi önlem alma çagrisi yapti.

Zeynep Casalini'den Iklim Krizi Çagrisi
Tüm dünyada ve Türkiye’nin dört bir yaninda gerçeklesen Küresel Iklim Grevi çerçevesinde Bodrum’da da bir etkinlik gerçeklestirildi.

Bodrum Kent Konseyi Iklim Acil Çalisma Grubu’nun çagrisiyla bir araya gelen çok sayida kisi, iklim krizini durdurmak için adim atma çagrisinda bulundu. Eyleme Bodrum’da yasayan ünlü sanatçi Zeynep Casalini de katildi.

Ünlü sanatçi, “Benim kendim için istedigim bir sey yok. Artik torun torba sahibi biriyim ben. Çocuklarim ve torunum iyi zamanlar yasasin istiyorum. Bunu da mümkün kilacak en önemli seylerden biri, gezegene bir sey olmamali. Bu da yapilan bir sürü seyin yapilmamasindan geçiyor aslinda. En önemlisi de iklim krizinin ormanlarin yok edilmemesi gerekiyor. Madem bu gezegeni biz bu hale getirdik, bu halden çikaracaklar da bizleriz, ögretmenlerimiz” ifadelerine yer verdi.

“Artik ‘veganim’ dedigimde ‘geçmis olsun’ demiyorlar”

Iklim krizine karsi herkesin yapabilecegi bir seyler oldugunu söyleyen Casalini, ”Gerçekten her birimizin yapacak seyi var. En önemlisi anlatmak. Eger bilmeyen varsa anlatmak. Ben veganim ve veganligi anlatiyorum. Bir sürü karsi tepki görüyorum ama ben anlattikça biliyorum ki karsimdaki insanlar biraz daha biliyor. Artik çok marjinal kalmiyorum. Bir lokantaya gidip ‘ben veganim’ dedigimde ‘geçmis olsun’ demiyorlar. Alistilar. Ne demek oldugunu biliyorlar. Her restoranda bir vegan tabagi muhakkak bulunuyor. Eger incelerseniz, iklim krizinin nedenlerinden bir tanesi de hayvan endüstrisidir. Lütfen bunu da kulaginizin bir tarafina koyun. O telefonlari ellerinize aldiginizda bir arastirin. Benim kisisel olarak sizden ricam budur” seklinde konustu.

Kaynak: İHA