Rektör Uzun'a Almanya'dan Ziyaret

Almanya’nin Bochum Belediyesi Gençlik Çalismalari Daire Baskani Torsten Rutinowski ve beraberindekiler, Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret ettiler.

Rektör Uzun'a Almanya'dan Ziyaret
Bartin Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Zahmakiran, Erasmus Kurum Koordinatörü Ögr. Gör. Ahmet Yirmibes, Erasmus+ Gençlik ve ESC Projeleri sorumlusu Ahmet Abali ile birlikte Almanya ile bölgemiz arasinda sosyal ve kültürel isbirlikleri gelistirmeyi amaçlayan is insani Osman Serkan Ay’in da yer aldigi ziyarette, Bartin Üniversitesinde yapilan çalismalardan bahsedildi.

Iki kurum arasinda yapilabilecek is birligi konusunda görüs alisverisinde bulunuldugu ziyaretten duydugu mutlulugu dile getiren Rektör Uzun, Bochum Belediyesi Gençlik Çalismalari Daire Baskani Torsten Rutinowski ve is insani Osman Serkan Ay’a tesekkür etti.

Uluslararasilasmayi temel hedeflerinden biri olarak benimsediklerini ifade eden Rektör Uzun “Uluslararasilasma noktasinda üniversitemizde önemli çalismalar yapiyoruz. 72 farkli ülkeden uluslararasi ögrencilerimizle yol arkadasligi yaparak, gelecege kararli adimlarla yürüyoruz. Ayni zamanda ögrencilerimize iyi bir kariyer kazandirmak, egitim ve arastirma kalitesini gelistirmek amaciyla gayret gösteriyoruz. Bunun yani sira ögretim elemanlarimiz uluslararasi ortakli projeler üretmekte ve bölgesine deger katacak çalismalar yapmaktadir. Bu dogrultuda hedeflerimize katkilar sunacagina inandigim bugünkü görüsmeyi oldukça önemli buluyor, Torsten Rutinowski ve Osman Serkan Ay’a nazik ziyaretlerinden dolayi tesekkür ediyorum” diye konustu.

Bartin Üniversitesini ilgiyle takip ettiklerinin ifade eden Rutinowski ise üniversite bünyesinde gerçeklestirilen çalismalarin öneminden bahsederek yakin ilgileri dolayisiyla Rektör Uzun’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA