Malatya'da Maske Bahaneleri Sasirtti
Covid-19 vaka sayisinda zirvedeki iller içerisinde yer alan Malatya’da maske takmadan kentin islek caddelerinde gezinen vatandaslarin bahaneleri sasirtti. Kimi vatandaslar unuttuklarini ifade ederken, kimileri de olduklari asiya güvendiklerini söylediler.

Maske takmadan insan yogunlugun yüksek oldugu caddelerde gezinen vatandaslarin bahaneleri de sasirtti.
“Ben 3 tane asi oldum, kendime güveniyorum”
3 doz asini oldugunu ve Covid-19’a karsi asiya güvendigini belirten Mesut Ilkay, “Maskeye alistik artik. Vatandaslarin çogu maske takmiyor. Ben 3 tane asi oldum, kendime güveniyorum. Bir vatandas olarak takmam gerekiyor. Her vatandasinda takmasi lazim. Asi olmamizda gerekiyor, ben 3 asimi da oldum” dedi.
“Evden çikarken unuttum”
Maske takmadan kentin islek caddesinde maskesiz gezinmesini unutkanliga baglayan Fahri Can, “Evden çikarken unuttum. Normalde takiyorum ama evden aniden çiktim, unuttum” ifadelerini kullandi.
“Hava sicak ondan maskemi takmadim”
Maske takmadan Covid-19’a aldiris etmeyen üniversite ögrencisi, “Hava sicak ondan maskemi takmadim, yaz boyu sicaklarda Malatya’da degildim. Üniversite açildi, yeni geldim. Üniversitede zaten takiyoruz, biraz disarida takmayalim” diye konustu.
