Kirlangiçlar Bayburt'ta Mola Verdi

Sonbaharla birlikte sicak bölgelere göç etmeye baslayan göçmen kus türlerinden olan kirlangiçlar, Bayburt’ta mola verdi. Binlerce kirlangicin, Demirözü ilçesinde yüksek gerilim hatti tellerine konmasi renkli görüntüler olusturdu.

Kirlangiçlar Bayburt'ta Mola Verdi
Bayburt’ta sürüler halinde uçusan kuslar renkli görüntüler olusturuyor. Havalarin sogumasi ile sicak bölgelere sürüler halinde göç etmek için uçusan kuslari görenleri büyüledi. Çok sayida kirlangiç, Demirözün’nde yüksek gerilim hatti tellerinde konakladi.

Binlerce kusun tellere kondugu ani fotograflayan Arif Öztürk isimli vatandas ilk kez böyle bir manzara gördügünü ifade ederek, "Birden bire çok sayida, elektrik tellerine, konmaya basladi.

Sanirim kis yaklasmaya baslayinca kirlangiçlar da göçe basladi.

Burada da mola verdiler” dedi.



Kirlangiçlar 8 saat hiç durmadan uçabiliyor

Öte yandan kirlangiçlarin kesintisiz olarak 8 saat uçabilen bir kus türüdür. Ayaklari zayif olduklarindan dolayi fazla yürüyüp ziplayamazlar. Havada kalma süresi ortalama 8 saattir. 8 saat hiç durmadan uçabilirler. Yere fazla inmediklerinden dolayi da havadaki sinek ve böceklerle beslenirler. Yerde sadece su ve çamur ihtiyaçlarini karsilayip tekrar havalanmasiyla biliniyor.
Kaynak: İHA