GÜNDEM / 25 Eylül 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, TEKNOFEST 2021'e, Darülaceze Yurt ve Kültürel Tesis Açilisi ve Darülaceze Sosyal Hizmet Sehri Tanitim Töreni'ne katilacak.

(Istanbul/14.00/17.30) (Fotografli - Görüntülü)

2- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Prens Adalari Felsefe ve Siyaset Sempozyumu'na, Balçova Belediyesince düzenlenen Üniversiteyi Kazanan 500 Ögrenciye Dizüstü Bilgisayar Dagitim Töreni ile 15. Balkanlilar Halk Danslari ve Kültür Festivali Açilis Konseri'ne katilacak.

(Istanbul/13.00/Izmir/19.00/20.30) (Fotografli - Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Darülaceze Yurdu ve Kültürel Tesisi Açilisi ile Sosyal Hizmet Sehri Proje Lansmani'na istirak edecek.

(Istanbul/17.00) (Fotografli - Görüntülü)

2- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Genç Müstakil Sanayici ve Isadamlari Derneginin 14. Olagan Genel Kurulu'na katilacak.

(Istanbul/12.00) (Fotografli - Görüntülü)

3- Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 4'üncü Olagan Genel Kurul Toplantisi'na istirak edecek.

(Ankara/13.00) (Fotografli - Görüntülü)

DÜNYA DIPLOMASI

1- New York'ta devam eden BM 76. Genel Kurulu Görüsmeleri takip ediliyor

(Birlesmis Milletler)

2- Afganistan'daki siyasi gündem ve güvenlik konularina iliskin gelismeler izleniyor.

(Kabil/Ankara) (Fotografli - Görüntülü)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli - Görüntülü)

SPOR

1- Süper Lig'de 7. haftaya Demir Grup Sivasspor-VavaCars Fatih Karagümrük, Fraport TAV Antalyaspor-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ve Adana Demirspor-Gaziantep maçlariyla devam edilecek.

(Sivas/13.30/Antalya/16.00/Adana/19.00) (Fotografli - Görüntülü)

2- TFF 1. Lig'in 7. haftasinda Bereket Sigorta Ümraniyespor-Manisa, Büyüksehir Belediye Erzurumspor-Adanaspor, Gençlerbirligi-Beypiliç Boluspor maçlari yapilacak.

(Istanbul/13.30/Erzurum/16.00/Ankara/19.00) (Fotografli)

3- TFF 2. Lig'de 4. hafta mücadelesi Kirmizi Grup'ta yapilacak tek maçla baslayacak; TFF 3. Lig'de 4. hafta 1, 2 ve 3. Gruplarda yapilacak maçlarla tamamlanacak.

4- ING Basketbol Süper Ligi'nde 2021-2022 sezonu baslayacak; Türk Telekom-TOFAS, Gaziantep Basketbol-HDI Sigorta Afyon Belediyespor, Frutti Extra Bursaspor-Semt77 Yalovaspor ve Anadolu Efes-Yukatel Merkezefendi Belediyesi maçlari yapilacak.

(Ankara/13.00/Gaziantep/15.30/Bursa/18.00/Istanbul/20.15) (Fotografli)

5- Basketbol Erkekler Federasyon Kupasi'nin finalinde Manisa Büyüksehir Belediyespor ile Samsunspor karsi karsiya gelecek.

(Ankara/16.00) (Fotografli)

6- Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde 2. hafta maçlari tamamlanacak. (Fotografli)

7- Hentbol Kadinlar Sampiyonlar Ligi B Grubu 3. maçinda Kastamonu Belediyespor, Slovenya'nin Krim Mercator takimini konuk edecek.

(Kastamonu/17.00) (Fotografli)

ÖZEL HABER

1- "Sifir Atik"la 1,5 milyon ailenin bir aylik kullanimina es deger enerji tasarrufu saglandi

- 2017'de baslatilan "Sifir Atik Projesi" kapsaminda bugüne kadar 16,5 milyon ton kagit-karton, 4,1 milyon ton plastik, 1,7 milyon ton cam olmak üzere 24,2 milyon ton geri kazanilabilir atik ekonomiye kazandirildi

- Toplanan atiklarla 1,5 milyon ailenin bir aylik, 130 bin ailenin 1 yillik kullanimina es deger, 356 milyon kilovatsaat enerji tasarrufu saglandi

- Projeyle tasarruf edilen 437 milyon metreküp suyun 175 bin olimpik yüzme havuzunun alacagi miktarda oldugu hesaplandi

- Türkiye genelinde 108 bin kurum ve kurulus binasinda Sifir Atik Yönetim Sistemi uygulamaya alindi

(Yildiz Nevin Gündogmus/Ankara)

2- Emniyetin "delil avcilari" TEKNOFEST'te

- Asayis olaylarini aydinlatmak ve suçlularin yakalanmasini saglayarak adalete katki amaciyla bilim ve teknolojinin tüm imkanlarindan faydalanan Emniyet Genel Müdürlügü Kriminal Daire Baskanligi, envanterindeki yerli ve milli imkanlarla tasarlanan son teknoloji ürünü cihazlari TEKNOFEST'te sergiliyor

- Emniyet Genel Müdürlügü Kriminal Daire Baskan Yardimcisi Oguz Tüzün:

- "Bir süpheliyi bir seyle suçlayacaksak delil çok önemli. Delilin yeri de burasi (Kriminal Daire Baskanligi). Delile olan güven devlete olan güvendir. Yani delili ne kadar saglam tutarsak devlete olan güveni de artiriyoruz, bu sekilde, bu bilinçle çalisiyoruz"

- Kriminal Daire Baskanligi Olay Yeri Inceleme Sube Müdürü Ismail Sahin:

- "Biz meydana gelmis olaylari olay yerinde çözme imkanina sahibiz. Bu imkani bilim ve teknolojiyle bagdastirdigimizi burada (TEKNOFEST) vatandaslarimiza sergilemekteyiz"

(Kaan Bozdogan/Istanbul)

3- Istanbul'da av sezonunun "bereketli" baslamasi balik fiyatlarina da yansidi

- Av sezonunun baslamasiyla hamsi, mezgit, istavrit, palamut ve tekir gibi baliklar tezgahlari doldurdu

- Istanbul Balik Saticilari Esnaf Odasi Baskani Yasar Gün:

- "Bu sene tezgahlardan balik eksik olmayacak. Tezgahlarin dolu olmasi esnafimizin yüzünü güldürüyor. Balik fiyatlari oldukça iyi. Su anda hamsinin kilogrami 20, istavritin 20-25 lira arasinda."

- Esnaf Erkan Sariyaprak:

- "Baliktan gayet memnunuz. Hamsi, istavrit bol geliyor. Su anda palamut az geliyor ama onun da bollasmasini bekliyoruz

???????(Hikmet Faruk Baser/Istanbul)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA