Eyüpsultan Belediyesi 6. Miras Sergisi Açildi

Kültür ve sanat kurslarina katilan ögrenci ve hocalarin hat, minyatür, tezhip, ebru, çini, kaligrafi ve resim gibi farkli alanlarda ortaya koydugu eserler sanatseverlerle bulustu Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken: 'Çocuklarimiz hem ata binecek hem yüzecek hem ok atacak hem ebru yapacak hem minyatür yapacak hem de matematik çözecek. Tek tarafli olmaz, o yüzden herkesin gayretini bekliyorum. Çocuklarinizi mutlaka bir sanata ve bir spora yönlendirmenizde fayda var'

Eyüpsultan Belediyesi Sanat Egitimleri Yil Sonu Sergisi "Miras" sanatseverlerle bulustu.

Geleneksel sanatlardan özel bir seçkinin yer aldigi sergi, Eyüpsultan Belediyesi Baskanlik Binasindaki fuaye alaninda açildi.

Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken, belediyenin farkli alanlarda çalismalar gerçeklestirdigini, sanatin ortak bulusma noktasi oldugunu söyledi.

Gençlerin sanat alanina da yönlendirilmesi gerektigine isaret eden Köken, "Çocuklarimiz hem ata binecek hem yüzecek hem ok atacak hem ebru yapacak hem minyatür yapacak hem de matematik çözecek. Tek tarafli olmaz, o yüzden herkesin gayretini bekliyorum. Çocuklarinizi mutlaka bir sanata ve bir spora yönlendirmenizde fayda var." degerlendirmesini yapti.

Sanatçilara ve sanatseverlere her zaman destek olmaya çalistiklarini dile getiren Köken, kalkinmak için her alanda üretim yapmanin önemine dikkati çekti.

Köken, eser veren hocalara, ögrencilere ve sergide emegi geçenlere tesekkür etti.

Eyüpsultan Belediyesi Strateji Gelistirme Müdürü Irfan Çalisan da yeni bir sergiye daha ev sahipligi yapmaktan duydugu mutlulugu dile getirdi.

Serginin bir gelenegi devam ettirdigi için önemli oldugunu vurgulayan Çalisan, kültür ve sanat kurslarina katilan ögrenci ve hocalarin çalismalarinin bulundugu eserlerden olusan serginin bu sene altinci kez yapildigini ve katalogunun da hazirlandigini ifade etti.

Kültür ve sanat dünyasindan pek çok ismin yani sira egitim veren hocalarin ve ögrencilerin katildigi programda daha sonra kurdele kesilerek serginin açilisi yapildi.

Hat, minyatür, tezhip, ebru, çini, resim ve kaligrafi türünde eserlerin yer aldigi "Miras" sergisinde, belediye tarafindan 2020-2021 sezonunda gerçeklestirilen kültür-sanat kurslarina katilan ögrencilerle ögretmenlerin çalismalari yer aliyor.
Kaynak: AA