Düzce Kestane Bali Cografi Isaret Tescilini Aldi

DÜZCE – Düzce Tarim ve Orman Il Müdürlügü’nün girisimi ile Düzce’de üretimi yapilan kestane bali Cografi isaret tescili aldi. Böylelikle Düzce’de 10 ürün cografi isaret tescili almis oldu.

Düzce Kestane Bali Cografi Isaret Tescilini Aldi
Düzce’de cografi isaretli ürünlerin tescillenme çalismalari devam diyor. Bu kapsamda Düzce Tarim ve Orman Il Müdürlügü’nce Düzce’de üretimi yapilip, ünü ve belirgin nitelikleri itibariyle Düzce ile özdeslesmis ürünlerin cografi isaretle tesciline yönelik Türk Patent ve Marka Kurumu Baskanligina yaptigi basvurular neticesinde, Düzce Kestane Bali Resmi Cografi Isaret Bülteninde yayinlanarak cografi isaret belgesi ile tescillendi. Böylece Il Müdürlügü’nce cografi isaretle tescillenen ürün sayisi 10’a çikmis oldu.

“Yeni ürünleri arastirma ve analiz çalismalari sürüyor”

Düzce Il Tarim ve Orman Müdürü Necdet Çiçek, konu ile ilgili yaptigi açiklamada, “Il Müdürlügümüzce 2017 yili itibariyle Türk Patent ve Marka Kurumuna, Ilimizde ürünlere yönelik cografi isaret tescil çalismalari yürütülmektedir. Tescil çalismalarina yönelik, Ilimiz Merkez ve Ilçelerinde cografi isaret potansiyeli olan ürünler tespit edilerek ürün havuzu olusturulmus ve belirlenen bu ürünlere yönelik arastirma ve analiz çalismalari sonrasinda basvuruda bulunulmaktadir. Cografi isaret belgesi ile tescillenen Ilimize özgü ürünler, tescil belgesinde belirtilen kosullarda üretilerek, bu ürünlerin kalite, üretim ve pazarlama nitelikleri arttirilmis olacaktir. Bu durum kültürümüzün korunmasi ve gelecek nesillere aktarilmasina da katki saglayacaktir." dedi.

Kaynak: İHA