Big Fish Türkiye Turnuvasi Izmir'de Basladi

Izmir'in Çesme ilçesinde bu yil 14'üncüsü düzenlenen Big Fish Turkiye Turnuvasi, Türkiye ve Avrupa'nin farkli bölgelerinden katilan 54 ekiple basladi.

Çesme Marina'dan bugün sabah denize "Sürdürülebilir yasam için bilinçli avlanma" temasi ve "Büyük Baligin Pesinde" sloganiyla açilan balikçilar, gün sonunda karaya 6 bluefin orkinos ile döndü.

Hakemlerin baliklarin boy ve kilo degerlendirmesi sonucunda Ishak Coskun, Murat Bas, Ibrahim Bürçün, Serdar Bürçün'den olusan ALAMATRA ekibinin 48 kilo, Bekir Kasapoglu, Çoskun Saraner, Mert Ayken, Sükrü Saglam, Ismail Kral, Timur Kasapoglu, Resat Kasapoglu'ndan olusan FRIENDSHIP ekibinin 48,5 kilo, Suat Yigit, Yasin Çinkaya, Tayfun Çetinbay, Oguzhan Durmaz’dan olusan FBR-ORKI TEAM ekibinin 61 kilo, Mehmet Öztoprak, Vahap Kavlak ve Kemal Özekici’den olusan Trident Ava ekibinin 65 kilo, Erkut Soyak, Gökhan Çarmikli, Burhan Çavusoglu, ve Tahir Ugur’dan olusan Baracuda ekibinin 88 kilo bluefin orkinos dereceye girdi.

Hakan Kerman, Senem Karabulut, Yigit Karabulut, Korhan Karaalp’den olusan MELISA K ekibinin karaya getirdigi 32,5 kiloluk bluefin orkinos turnuvanin 40 kilo sinirinin altinda kaldigindan dereceye giremedi.

Yakalanan baliklarin "Sürdürülebilir yasam için bilinçli avlanma" temasi ile hakem gözetiminde canli olarak boyunun ölçülüp saglikli olarak denize geri salindigi, Yakala-Birak-Yasat kategorisinde 125 santimetre ile 145 santimetre arasinda 12 bluefin orkinos yakalayan ekiplere pankartlar takdim edildi.

Turnuva, yarin da denize açilacak olan ekiplerin getirecegi son baliklarin agirliklarinin toplanmasi ve ödül töreniyle sona erecek.

Kaynak: AA