Antalya Devlet Opera Ve Balesi Ekim Yanida 'Perde' Diyecek

Pandemi nedeniyle uzun süredir ayri kaldigi seyircisi ile Ekim ayinda sahnesinde bulusmaya hazirlanan Antalya Devlet Opera ve Balesi yeni sezonda simdiden merak uyandiran eserlerle sanatseverlerin karsisina çikmaya hazirlaniyor.

Antalya Devlet Opera Ve Balesi Ekim Yanida 'Perde' Diyecek
Antalya Devlet Opera ve Balesi Ekim ayinda sanatseverler için dolu dolu bir program hazirladi. 1 opera, 3 bale, 1 müzikal ve 6 konser olmak üzere toplam 11 temsille izleyici karsisina çikacak olan Antalya Devlet Opera ve Balesi’nde provalar hizla devam ediyor.

’Memleketim’ ile baslayacak

Müzik düzenlemesi Deniz Yildiz’a, metni ve rejisi ise Fatih Sanal’a ait olan “Memleketim” müzikali 5 Ekim Sali aksami saat: 20.00’de Hasim Iscan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde izleyici ile bulusacak. Tarih içinden süzülerek gelmis zengin bir gelenegin ürünü olan ve klasik bati müzigi orkestrasina uygun çok sesli düzenlenen türkülerimizin konu alindigi eserde Antalya DOB orkestrasini sef Ömer Yöndem yönetecek.

’Pandemic’ Aspendos’tan sonra ilk kez Antalyalilarla bulusaçak

Eylül ayinda 28. Uluslararasi Aspendos Opera ve Bale Festivali’nde seyirci ile bulusan ve birçok açidan ilklerin sahneye tasindigi “Pandemic” balesi bu defa Antalyali sanatseverler ile 9 Ekim Cumartesi aksami saat: 20.00’de Hasim Iscan Kültür Merkezi’nde bulusacak. Salginin baslangicindan bugüne kadar geçirilen zaman diliminin sanatsal bir yapiya dönüstürülerek seyirciyle bulusturulmasi açisindan dünyada bir ilk olma özelligini tasiyan eserin libretto ve koreografisi Armagan Davran ve Volkan Ersoy’a ait. Eserde Antalya DOB orkestrasini sef Zdravko Georgiev Lazarov yönetecek.

Shakespeare’in ayni adli eserinden hareketle Çaykovski’nin besteledigi ve müzik düzenlemesi Tolga Tavis’e ait olan, libretto ve koreografisi ise Volkan Ersoy ve Armagan Davran tarafindan hazirlanan Romeo ve Juliet balesi 21 Ekim Persembe aksami saat: 20.00’de ve 23 Ekim Cumartesi saat: 15.00’te sahnelenecek.

Ekim ayindaki tek opera eseri

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Puccini’nin Uzakdogu ezgileri ile süsledigi ve sahneledigi ilk günden itibaren kapali gise oynadigi dünyaca ünlü “Madama Butterfly” operasini 26 Ekim Sali aksami saat: 20.00’de sanatseverler ile bulusturacak. Yigit Günsoy’un sahneye koydugu eserde Antalya DOB orkestrasini sef Zdravko Georgiev Lazarov yönetirken, Antalya DOB korosu sef Mahir Seyrek tarafindan çalistiriliyor.

Ekim ainda konserler

Antalya Devlet Opera ve Balesi ekim ayinda besi sahnesinde biri ise Antalya Müzesi’nde olmak üzere 6 konser gerçeklestirilecek. 7 Ekim’de “Venera Ensemble”, “12 Ekim’de “Sonbaharda Brahms”, 16 Ekim’de “Stabat Mater ve Barok Aryalar”, 19 Ekim’de “Çello Yildizlari” ve 30 Ekim’de “Kurtulus ve Cumhuriyet Film Müzikleri” ile Antalyali sanatseverler ile sahnesinde bulusmaya hazirlanan Antalya DOB, 14 Ekim’de ise Antalya Müzesi bahçesinde bir konser gerçeklestirecek.
Kaynak: İHA