2020 TÜRKSOY Basin Ödülü Sahiplerini Buldu

Uluslararasi Türk Kültürü Teskilati TÜRKSOY’un 2020 yili için özel olarak hazirladigi “Hari Bülbül” TÜRKSOY Basin Ödülü Azerbaycan’in baskenti Bakü’de düzenlenen etkinlikle sahiplerini buldu.

2020 TÜRKSOY Basin Ödülü Sahiplerini Buldu
Azerbaycan’in baskenti Bakü’nün kültür ve sanat merkezlerinden biri olan Uluslararasi Mugam Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, Uluslararasi Türk Kültürü Teskilati TÜRKSOY’un 2020 yili için özel olarak hazirladigi “Hari Bülbül” TÜRKSOY Basin Ödülü sahiplerini buldu. Etkinlikte, 30 yil Ermenistan isgali altinda kalan Azerbaycan topraklarinin kurtarilmasi ugruna yapilan 44 günlük Vatan Muharebesi (Ikinci Karabag Savasi) süresince yasanan olaylari ve Karabag gerçeklerini dünya kamuoyuna ulastiran Türk Dünyasi basin temsilcilerine ödülleri, Azerbaycan Kültür Bakani Anar Kerimov ve TÜRKSOY Genel Sekreter Yardimcisi Doç. Dr. Bilal Çakici tarafindan verildi.



“Karabag’da sehit düsen Azerbaycanli basin mensuplari anildi”

Etkinligin açilis konusmasini yapan Bakan Anar Kerimov, 44 günlük Vatan Muharebesi sirasinda bölgede görev yapan basin mensuplarinin kendi görevlerini en üst düzeyde yerine getirdiklerini ve bu ugurda canlarini vererek sehit olduklarini vurguladi. Kerimov, TÜRKSOY Basin Ödülü’ne layik görülen Azerbaycan Devlet Ajansi (Azertac) muhabiri Meherrem Ibrahimov ile Azerbaycan Devlet Televizyonu (AzTV) kameramani Siraç Abisov’un aziz hatirasini da andi. Azerbaycan’in son yillarda yaptigi gelisme ve Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev’in ileri görüslü siyaseti sonucunda kazanilmis basarilara da deginen Bakan Kerimov, basarilarin her bir Azerbaycanli için gurur kaynagi oldugunu kaydetti.

Kerimov, Azerbaycan’in Karabag’daki sanli zaferinin de bütün Türk Dünyasi için büyük önem tasidigini da sözlerine ekledi.

Ödül Töreni’nde yaptigi konusmada, Altay Daglarindan Balkanlara kadar cografyayi kendisine yurt edinmis Türk halklarinin tarihinin sanli zaferlerle dolu oldugunu kaydeden TÜRKSOY Genel Sekreter Yardimcisi Doç. Dr. Bilal Çakici, “Türk Dünyasi’nin ayrilmaz parçasi kardes Azerbaycan, 2020 yilinda yönetimi, ordusu ve halki ile bütünleserek bu sanli zaferlere bir yenisini daha ekledi. Azerbaycan Cumhurbaskani Ekselanslari Ilham Aliyev’in baskumandanligindaki cesur Azerbaycan ordusu 30 yil ermeni isgali altinda kalan kadim Azerbaycan topraklarinin azatligi ugrunda yaptigi mücadelede düsmani bozguna ugratarak topraklarini geri aldi” dedi.

Çakici ayrica, “Bu kutlu zafer yürüyüsünde kasklarini ve yeleklerini giyerek ön cephede yerlerini alan Türk Dünyasi basin mensuplari, aktardiklari haberlerle kardes Azerbaycan halkinin yaninda olduklarini göstermis ve onun hakli davasinin duyurulmasina önemli katkilar saglamislardir. Degerli basin mensuplarina takdim edecegimiz bu ödülü, Azerbaycan’in ezeli topraklarinin isgalden kurtarilmasi sürecinde sagladiginiz basin destegine TÜRKSOY’un bir sükran nisanesi olarak kabul etmenizi arzu ediyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan basta sehit gazeteciler Meherrem Ibrahimov ve Sirac Abisov olmak üzere 7 ülkeden 36 basin temsilcisine “Hari Bülbül” TÜRKSOY Basin Ödülü verildi.

Törende ayrica, Trabzon Ortahisar Belediye Baskani Ahmet Metin Genç ile Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiligi Basin Müsaviri Hüseyin Altinalan’a savas süresince yaptiklari önemli katkilari vesilesiyle TÜRKSOY Plaketi takdim edildi.
Kaynak: İHA