Sorgun Osman Çavus Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Proje Okulu Oldu

Sorgun TSO ile Ilçe Milli Egitim Müdürlügü arasinda Osman Çavus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin proje okulu olmasi için protokol imzalandi.

Okulda düzenlenen imza töreninde konusan TSO Baskani Üzeyir Arslan, Milli Egitim Bakanligi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasinda 2019 yilinda imzalanan Mesleki Egitim Isbirligi Protokolü çerçevesinde bu protokolün yapildigini söyledi.

Protokolün mesleki egitim ile reel sektörün uyumu açisindan önemli bir adim oldugunu vurgulayan Arslan, Sorgun TSO’nun ugraslari sonucunda 2021 yili itibariyla Sorgun Osman Çavus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bu protokol kapsamina alindigini ifade etti.

Protokolle mesleki egitim sayesinde, gençlerin yasama hazirlikli olarak yetisecegini aktaran Arslan, "Üretim gücümüz artacak ve üreten Türkiye yolunda daha güçlü adimlarla yürüyecegiz. Istihdama dair sorunlar, isin kaynaginda çözülmüs olacak. Ilçemizin, okulumuzun çok daha büyük hedeflere ulasmasi marka okul olmasi için gereken her türlü çabayi ögrencilerimiz ve ögretmenlerimizle birlikte gösterecegiz." dedi.

Kaynak: AA