Millet Bahçesi Projesinde Ilk Kazma Vuruldu

Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan Denizli’nin Çivril ilçesinde yapilacak olan Millet Bahçesi projesinde ilk kazma vuruldu.

Millet Bahçesi Projesinde Ilk Kazma Vuruldu


Çevre ve Sehircilik Bakanligi Toplu Konut Idaresi Baskanligi tarafindan Denizli’nin Çivril ilçesinde yapilacak olan Millet Bahçesi projesinin çalismalari basladi.

Sit alani içinde yer alan doga harikasi Isikli Gölü’nde Millet Bahçesi hayata geçiriliyor. Su aynasi ile birlikte 70 bin metre kare alan üzerine yapilacak olan Millet Bahçesi’nde Çocuk oyun alanlari, tarihi tanitim alanlari, piknik alanlari, cam köprü, kano kiralama alanlari, manzara terasi, millet kiraathanesi, ahsap teras, piknik alanlari, kameriye alani ve kamp alanlari yer alacak. Bunun yaninda Çivril Belediyesi’nin girisimleri ile Çevre ve Sehircilik Bakanligi Toplu Konut Idaresi Baskanligi tarafindan yapilacak ihale kapsaminda Isikli Gölü etrafindan önemli bir peyzaj düzenlemesi ve bisiklet yollarinin da yapilacagi belirtildi.

“Civil civil günlerine geri döndürecegiz”

Proje hakkinda konusan Çivril Belediye Baskani Niyazi Vural, "Türkiye’nin en güzel Millet Bahçesinin insaatina baslanmasindan dolayi mutluyuz, heyecanliyiz. Tarihi bir mekandayiz. Isiklimizi eski güzel civil civil günlerine geri döndürecegiz. Çivril’imize, memleketimize hayirli ugurlu olsun" dedi.

Kaynak: İHA