Mersin'de Korkutan Orman Yangini

İçel’in Erdemli ilçesinde ormanlik ve makilik alanda yangin çikti. Yangin çok sayida ekibin müdahalesi ile yaklasik 2,5 saatte kontrol altina alinirken, 10 dönümlük alan ile 2 bahçe zarar gördü.

Mersin'de Korkutan Orman Yangini
Yangin, Ilçeye bagli Ayas Mahallesi Gölet mevkiindeki orman ve makilik alanda çikti. Henüz bilinmeyen bir nedenle çikan yangin rüzgarin etkisi ile kisa sürede yayildi. Bölgeye orman müdürlügü ile itfaiyeye daire baskanligina bagli çok sayida ekip sevk edildi. Yerlesim yerine yakin olmasi nedeniyle bölgeye giden 5 itfaiye ve arazöz ekibi iki farkli noktadan alevlere müdahale etti. Yöre sakinlerinin de söndürme çalismalarina destek verdigi yangin, rüzgarinda etkisini yitirmesiyle yaklasik 2,5 saatte kontrol altina alindi. Sogutma çalismalarinin sürdügü yanginda 10 dönümlük alan ile zeytin ve limon agaçlarinin bulundugu iki bahçe de zarar gördü.

Yanginin bahçelere zarar verdigini belirten Mehmet Seyran, "Bir senenin mahsulleri bu yanginla heder oldu. Zararimiz büyük. Allah beterinden saklasin. Çok sükür can kaybi yok, yapacak bir sey yok. Yüze yakin agacimiz zarar gördü. Bu zarar gören agaçlari da kesecegiz, bundan sonra olmaz, kurudu agaçlarimiz"dedi.

Mahalle sakinlerinden Emre Serin ise, "Bize asagida yangin var dediler, bizde geldik. Itfaiye ile birlikte girmeye çalmistik. Söndürme çalismalari bitmek üzere. Neden çiktigi belli degil. Ama baslangiç noktasi göletin diger tarafi gibi"diye bilgi verdi.
Kaynak: İHA