LG, Cybellum'u Satin Aliyor

Anlasma, LG'nin 140 milyon dolar degerindeki teknoloji sirketinin yaklasik yüzde 64'lük hissesini devralmasina olanak taniyor LG Otomotiv Bilesenleri Sirketi Baskani Dr. Kim Jinyong: 'Anlasma, LG'nin siber güvenlik alanindaki saglam temelini daha da güçlendirecek ve baglantili otomobiller çagina daha da hazirlikli olmamizi saglayacak'

LG Electronics (LG), Israil merkezli araç siber güvenlik risk degerlendirme çözüm saglayicisi Cybellum'u satin alacagini duyurdu.

LG'den yapilan açiklamaya göre, LG Yönetim Kurulu, önde gelen bir araç siber güvenlik risk degerlendirme çözümü saglayicisi olan Cybellum'un satin alinmasini onayladi.

Anlasma, LG'nin 140 milyon dolar degerindeki teknoloji sirketinin yaklasik yüzde 64'lük hissesini devralmasina olanak taniyor. Bu durum, LG'nin siber güvenlik yeteneklerini gelistirecek ve "gelecegin mobilitesi için inovasyon ortagi" olma çabalarini hizlandiracak stratejik bir hamle olarak görülüyor. Kalan hisseler ise yakin gelecekte nihai degerleme ile satin alinacak ve toplam yatirim tutari o zaman teyit edilecek.

LG, bu ilk yatirima ek olarak, dördüncü çeyrekte is birligi sürecinin tamamlanmasinin ardindan Cybellum'a 20 milyon dolar tutarinda ek yatirim yapmak üzere gelecekteki öz sermaye (SAFE) için temel bir anlasma yapmayi taahhüt etti.

- Cybellum, yaklasik 50 çalisani ile lider araç siber güvenlik sirketleri arasinda bulunuyor

Verilen bilgiye göre, 2016 yilinda Tel Aviv'de kurulan Cybellum, yaklasik 50 çalisani ile lider araç siber güvenlik sirketleri arasinda bulunuyor.

Cybellum, su anda sektörün önemli oyunculariyla is birligi yaparak ürünlerini dünya çapindaki araç üreticilerine ve tedarikçilere basariyla ulastiriyor.

Cybellum'un Israil'in yani sira Japonya, Almanya ve Kuzey Amerika'da da faaliyetleri bulunuyor. Cybellum, müsterilerinin alistigi standartlarla büyümeye, müsterilerini ve ortaklarini desteklemeye devam ederek bagimsiz bir marka olarak kalmayi hedefliyor.

Uluslararasi standartlari karsilayan araç siber güvenligine duyulan ihtiyaç, artan siber güvenlik tehditlerinin sayisi, türü ve küresel otomobil endüstrisinin güvenli baglantinin sart oldugu baglantili otomobil çagina geçisiyle birlikte artti.

Araçlar, çesitli bilesenleri arasinda karmasik iliskilerle organik olarak bagli sistemlere dönüstükçe, araç siber güvenliginin zaman içinde daha da önemli hale gelecegi ortada. Cybellum, LG'nin hizla büyüyen otomotiv siber güvenlik endüstrisinde sürdürülebilir büyümeyi güvence altina almasini ve yazilim güvenligini optimize ederek parça tasarimi, gelistirme ve çalistirma gibi kilit alanlarda daha fazla deger sunmasini saglayacak.

LG için Israil ve siber güvenlik alanindaki ilk satin alma olan bu yatirim, büyüyen bu kategorinin öneminin altini çiziyor ve LG'nin stratejik satin almalar, ittifaklar ve ortakliklar yoluyla is portföyünü güçlendirme stratejisinin önemli bir parçasini olusturuyor.

LG, Agustos 2018'de, otomotiv aydinlatma pazarinda lider bir oyuncu olan Avusturyali ZKW Group'u satin almis, Temmuz 2021'de ise dünyanin en büyük üçüncü otomobil tedarikçisi olan Magna International ile LG Magna e-Powertrain olusturmak için bir ortak girisim baslatarak her iki ortagin rekabet gücünü ve gelecekteki büyüme potansiyelini artirmisti.

2013 yilinda kurulan LG'nin Otomotiv Bilesen Çözümleri Sirketi, 2020'de 2019'a göre yüzde 6,1 artisla 5,18 milyar dolar satis kaydetti.

LG, araç siber güvenligine yaptigi yatirimla, otomotiv bilesen endüstrisinin üç diregi olan bilgi-eglence sistemleri, elektrikli araç güç aktarma organlari ve araç aydinlatma yeteneklerinin rekabet gücünü artirmayi taahhüt ediyor.

- "LG ile güçlerimizi birlestirmek, vizyonumuzu gerçeklestirmemizi daha da hizlandiracak"

Açiklamada görüslerine yer verilen Cybellum Üst Yöneticisi (CEO) Slava Bronfman, LG ile ortakliktan ve paydaslarina sunabildikleri büyük getiriden dolayi heyecanli olduklarini aktararak, "Cybellum, sektördeki en kapsamli ürün güvenligi yönetimini gelistirdi. LG ile güçlerimizi birlestirmek, vizyonumuzu gerçeklestirmemizi daha da hizlandiracak. Yakin gelecekte önemli ölçüde büyümeyi bekliyoruz." ifadelerini kullandi.

LG Otomotiv Bilesenleri Sirketi Baskani Dr. Kim Jin-yong ise "Yazilimin otomotiv endüstrisinde oynadigi kritik rol bir sir degil. Bununla birlikte etkili siber güvenlik çözümlerine duyulan ihtiyaç ortaya çikiyor. Bu son anlasma, LG'nin siber güvenlik alanindaki saglam temelini daha da güçlendirecek ve baglantili otomobiller çagina daha da hazirlikli olmamizi saglayacak." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA