Karabük'e Selçuklu Mimarisinde Cami Yapilacak

Karabük'te belediye öncülügünde hayirseverlerin destekleriyle Selçuklu mimarisinde 2 bin 500 kisilik cami yapilacak.

Karabük Müftülügü ve Merkez Camii Yaptirma Dernegi arasinda imzalanan protokolle cami, Ergenekon Mahallesi'nde yikilan eski Valilik binasinin oldugu yere yapilacak.

Il Müftüsü Ilyas Yilmaztürk, protokol töreninde yaptigi konusmada, Ergenekon Mahallesi'nde cami ve müstemilati yapilmak üzere Diyanet Isleri Baskanligina 4 bin 949 metrekare tasinmazin tahsis edildigini bildirdi.

Caminin sehrin önemli bir ihtiyacini karsilayacagini ve merkez camisi olma özelligine sahip olacagini belirten Yilmaztürk, "Selçuklu mimarisindeki camimiz dernegimizin marifetiyle ilimize kazandirilacaktir. Projemiz yalnizca bir camiden ibaret degil; toplanti salonlari, konferans salonlari ve diger sosyal donatilariyla ilimizin birçok ihtiyacini da karsilayacaktir. Hayirseverlerimizin de katkilariyla projemizin kisa sürede tamamlanacagini ümit ediyorum." dedi.

Dernek baskani Baylan da Belediye Baskani Rafet Vergili'nin hayali olan projelerinden birini daha hayata geçirdiklerini ifade etti.

Baylan, "Arazinin tahsisinde bizlere katki veren Valimize ve Müftümüze tesekkür ediyorum. Karabük'e bir merkez cami yapmayi, Kent Meydani ile de birlestirerek sehrimizin girisinde güzel bir tabloyu çikartmayi hedefliyoruz. Selçuklu mimarisindeki camimizi 24 ay gibi bir süre içerisinde tamamlamayi hedefliyoruz. Bu isin yaklasik bedeli 50 milyon lira civarinda. Degerli hayirseverlerimizin bizlere destek vereceklerinden hiç kuskumuz yok." ifadelerini kullandi.

Karabük merkez cami projesinde 2 bodrum kat yer aliyor. 1190 metrekarelik ikinci bodrum kati otopark olarak planlanirken, 1430 metrekarelik birinci bodrum katinda çok amaçli salon, yemekhane ve sadirvanlar bulunuyor. 1442 metrekarelik erkekler bölümü ve 540 metrekarelik kadinlar katinin yaninda 1190 metrekarelik avlu kismi da caminin diger ünitelerini olusturuyor.

Kaynak: AA