Hakkari'de Evlat Nöbeti 17. Haftasinda

Hakkari’de PKK’li teröristlerce çocuklari daga kaçirilan aileler, HDP Il Baskanligi önündeki eylemlerini bu hafta da sürdürürken, parti binasindan ailelerin sesini yine müzikle bastirildi.

Hakkari'de Evlat Nöbeti 17. Haftasinda
Cumhuriyet Caddesi’nde bir araya gelen terör magduru aileler, ellerinde "Kahir olsun, Çocuklarimizi geri verin, PKK kaybedecek anneler kazanacak" sloganlari attilar.

Ellerindeki yazili pankart, döviz ve çocuklarinin fotograflari ile HDP binasi önüne kadar yürüyen anneler eylemlerinin 17. haftasinda da terör örgütü PKK ile HDP’ye tepki gösterdiler.

Daga kaçirilan çocuklarinin fotografini gösteren anneler çocuklarimizi geri verin dedi.

HDP binasinda çalinan yüksek sesli müzik ise annelerin sesleri bastirildi.

Esinin kardesi PKK tarafindan daga kaçirilan Leyla Çiftçi, grup adina yaptigi açiklamada, kandirilarak daga kaçirilan çocuklarina kavusmak için Hakkari anneleri ve kadinlari olarak toplandiklarini söyledi.



Çiftçi,” Buradan çagrimizdir, bedenen yanimizda olmayip gönülleri ve düsünceleri bizlerle birlikte olan herkese sesleniyoruz; bizlere katilin, bu hakli davamizi birlikte büyütelim, birlikte çocuklarimizla mutlu yarinlara kavusalim. Bizler asla pes etmeyecegiz. Evlatlarini hain terör örgütünün elinden kurtarmaya çalisan bütün anne ve babalara selamlarimizi iletiyor ellerinden öpüyoruz" dedi.

Terör örgütü PKK ve HDP aleyhine sloganlar atan aileler, bir süre oturma eylemi yaptiktan sonra ayrildi.
Kaynak: İHA