Eski Hükümlü Kendi Isini Kurdu

Hükümlülerin topluma kazandirilmalari ve istihdam edilmelerine yönelik yürütülen projeler kapsaminda hibe desteginden faydalanan Abdullah Özmen isimli eski hükümlü, kendi isini kurarak süt üreticiligi ve besicilik yapmaya basladi.

Eski Hükümlü Kendi Isini Kurdu
Bogazliyan Koruma Kurulu Baskani Cumhuriyet Bassavcisi Gökhan Sahin, beraberinde Denetimli Serbestlik Müdürü Celil Cihan ve Denetimli Serbestlik Personeli ile birlikte hibe desteginden faydalanan Çandir ilçesinde ikamet eden eski hükümlü Abdullah Özmen’i çalisma alaninda ziyaret etti. Yapilan ziyarette çalismalar yerinde incelendi ve eski hükümlü Abdullah Özmen’den çalismalar hakkinda bilgiler alindi.

Bogazliyan Cumhuriyet Bassavcisi Gökhan Sahin yaptigi açiklamada, “Denetimli Serbestlik Müdürlügümüzde hükümlülerin topluma kazandirilmasi, saliverildikten sonra hayat kosullarina uyum saglamasi ve gelir getirecek bir meslek sahibi olarak yasamlarina devam edebilmeleri için, egitim ögretim faaliyetleri ile birlikte is meslek kurslari, sosyo kültürel vb. faaliyetler düzenlenip diger kurum ve kuruluslar ile isbirligi içerisinde hükümlülere destek olunmaktadir. Bu çerçevede Koruma Kurulu Baskanligi araciligi ile eski hükümlülerden Abdullah Özmen de 42 bin lira hibe destegi alarak kendi isini kurmasinin güzel bir örnegini görüyoruz, bu kapsamda kendilerini tebrik ediyor ve basarilar diliyorum” dedi.

Eski hükümlü Abdullah Özmen ise Bogazliyan Cumhuriyet Bassavciligi Koruma Kurulu Baskanligi vasitasi ile eski hükümlülere yönelik kendi isini kurma hibe desteginden faydalandigini söyleyerek 42 bin lira hibe destegi aldigini dile getirdi. Özmen, süt üreticiligi ve besicilik yapmaya basladigini, kendi isini kurdugu için çok mutlu oldugunu ve yasamina yeni bir sayfa açtigini belirterek kendisine bu firsati saglayan herkese çok tesekkür ettigini söyledi.

Kaynak: İHA