Devlet Destekli Koyunlar Kurtlara Yem Oldu

Sivas’ta bir çiftçi sabah uyandiginda hayatinin sokunu yasadi. Devlet destegi ile aldigi koyunlardan 13’ünün kurtlar tarafindan telef edildigini görünce kara kara düsünmeye basladi.

Devlet Destekli Koyunlar Kurtlara Yem Oldu
Sivas’in Arpayazi köyünde yasayan Sasmaz ailesi 5 yil önce devletten kredi destegiyle koyun aldi. Aile koyunlari köyde bulunan evlerinin arkasindaki ahirinda bakmaya basladi.

Geçtigimiz günlerde gece saatlerinde ahirin içerisine kurtlar girdi. Kurtlar ailenin 13 koyununu parçalayarak telef etti. Sabah uyandiginda ahira giren Burak Sasmaz ise gördügü manzara karsisinda soke oldu. Koyunlarini parçalanmis halde bulan Sasmaz neye ugradigini sasirdi. Yaklasik 25 bin lira arasinda zarari olan aile devlet büyüklerinden destek bekliyor.

“Sabah uyandigimizda manzara bu sekildeydi”

Burak Sasmaz, sabah uyandigin bu manzara ile karsilastigini belirterek, “Yaklasik 5 yildir babamla bu isi sürdürüyoruz. Devletten kredi ile basladik. 86 adet damizlik koyun aldik. Her sene ödemelerimiz var. Dün aksam saatleriydi koyunu içeri aldik. Sabah uyandigimizda manzara bu sekildeydi. 13 tane koyunumuzu kuzularla beraber telef etti. Her yerden girmis olabilir. Tek bir tane kurt gelmemis görüldügü üzere. Paramparça olmus hayvanlar. Maddi degeri her sene ödedigimiz kredi kadar var, 20-25 bin lira arasinda” dedi.

Yetkililerden yardim bekliyor

Sasmaz, yetkililerden yardim bekledigini söyleyerek, “Karninda kuzusu olanlarda var. Onlarda öldü. Dogal olarak karnindaki kuzusu da öldü. Büyük emekler sarf ediyoruz. Geceyi gündüze katiyoruz. Üretmek için ugrasiyoruz. Üretmek için ugrasirken ahira girdigimiz bu manzara ile karsilastigimiz zaman neler hissettigimizi size açiklayamayiz. O ani yasamak lazim. Çünkü kuzularimizi bile elle büyüttügümüz için onlari ölü bir vaziyette görmek iyi olmuyor tabi. Üretmek için ugrasirken bir anda bu görüntü ile karsilasiyoruz. O yüzden devlet büyüklerinden, Valimiz Salih Ayhan’dan ve diger devlet büyüklerimizden yardim bekliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA