Baskan Örki; 'Her Sey Pamukkale Için'

Pamukkale Belediyesinin de üyesi oldugu Tarihi Kentler Birligi’nin düzenledigi “2020 Yili Tarihi ve Kültürel Mirasi Koruma Proje ve Uygulamalarini Özendirme Yarismasi”nda dereceye girenlere ödülleri teslim edildi. Pamukkale Belediyesi’nin dereceye girdigi proje yarismasinin ödül töreni, Istanbul Kadir Topbas Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlendi.

Baskan Örki; 'Her Sey Pamukkale Için'
Pamukkale Belediyesi, üyesi oldugu Tarihi Kentler Birligi’nin düzenledigi Tarihi ve Kültürel Mirasi Koruma Proje ve Uygulamalari Özendirme yarismasinda, uygulama projesi kategorisinde “Laodikeia Kuzey (Kutsal) Agora, Bati Portik Restorasyonu” ödüle layik görüldü.

Istanbul Kadir Topbas Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde, Pamukkale Belediyesi adina ödülü Belediye Baskan Yardimcisi Gamze Sevgi aldi. Proje, iki tiyatro arasinda konumlanan Anadolu’nun en büyük yapilarindan biri ve duvarinin resimlerle boyandigi dünyadaki tek örnek olan Laodikeia Bati Portiginin restorasyonu ile kültür mirasinin gelecek kusaklara aktarilmasina verilen katki nedeniyle uygulama ödülüne layik görülmüstü.

“Denizli’mizin tarihi açisindan çok önemli bir çalisma”

Pamukkale Belediyesi çalismalarina devam ediyor. Geçtigimiz Nisan ayinda, Akdeniz Belediyeler Birligi’nin geleneksel olarak düzenledigi “6. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarismasi”nda Peyzaj Planlama, Tasarim ve Uygulama Projeleri kategorisinde “Kocaçukur Bölgesi, Pamukkale Güney Kapisi Yolu ve Termal Yüzme Havuzlari ile Pamukkale Mahallesi Düzenlemesi Projesi” ile birincilik elde eden Pamukkale Belediyesi, son olarak da hem Tarihi Kentler Birligi’nden hem de Saglikli Kentler Birligi’nden ödül aldi. Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, Tarihi Kentler Birligi tarafindan düzenlenen 2020 Yili Tarihi ve Kültürel Mirasi Koruma Proje ve Uygulamalarini Özendirme Yarismasi’nda alinan ödülün Türkiye genelinde gerçekten önemli olduguna deginerek, “Pamukkale Belediyesi olarak en iyi belediyeler listesinde olmaya devam edecegiz. Pamukkale Belediyesi olarak, daha da güzel bir Pamukkale için çalisirken, ilçemizin adini daha da genis kitlelere basariyla duyurmaya devam edecegiz. Bütün çabamiz Pamukkale için. Laodikeia Kuzey (Kutsal) Agora, Bati Portik Restorasyonu çalismalarimiz sadece ilçemiz degil bölgemizin, Denizli’mizin tarihi açisindan çok önemli bir çalisma. Bu önemli projemizi ödüle layik gören Tarihi Kentler Birligi’ne tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA