Afyonkarahisar 3. Kitap Fuari Açildi

Afyonkarahisar'da 3. Kitap Fuarinin açilisi yapildi.

Afyon Motor Sporlari Merkezi'nde Saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla baslayan program, müzik dinletisiyle devam etti.

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, 3. Kitap Fuarinin açilisinda yaptigi konusmada, kentin binlerce yillik tarihi oldugunu ve üzerinde çok büyük medeniyetlerin kuruldugu söyledi.

Hitit, Frig, Roma, Selçuklu, Osmanli ve Cumhuriyet'in ilk yillarindan itibaren Afyonkarahisar'in çok büyük eserler barindirdigini dile getiren Çiçek, söyle konustu:

"Bu sehir son 10 yildir büyük bir siçrama yapti. Hem turizmde hem ekonomi ve ticari hayatinda güzel isler yapiliyor. Hiz aldik gidiyoruz. Ama bu hizimizi beseri insan kaynaklarimizla da kalkindirmaliyiz. Bizim kültürel anlamda da mutlaka siçrama yapmak zorundayiz."

Çiçek, Afyonkarahisar'daki kitap okuma oranini dünya ve Avrupa ülkeleriyle kiyaslayarak okumanin önemine dikkat çekti.

Afyonkarahisar'dan çok ünlü yazarlar, mütefekkirler ve sanatkarlar çikmasini çok arzu ettigini animsatan Çiçek, "Son zamanlarda gögsümüzü kabartan basarilarla da karsilasiyoruz. TEKNOFEST ile TÜBITAK'ta ögrencilerimiz büyük basari ve madalyalar elde etti. Ekiplerimizi tebrik ediyorum. Bizim genç kalemleri de ortaya çikarmamiz lazim. Bu anlamda bu kitap fuarinin da çok anlamli oldugunu düsünüyorum. Bazi sehirler, sinema ve tiyatro festivalleri ile aniliyor. Afyonkarahisar'da varsin kitap fuariyla anilsin. Oraya dogru da hizla gidiyoruz." dedi.

Açilista, Afyonkarahisar milletvekili Ibrahim Yurdunuseven, Belediye Baskani Mehmet Zeybek ve AS Fuarcilik Genel Koordinatörü Mehmet Abdiogullari da birer konusma yapti.

Konusmalarin ardindan il protokolü, stantlari inceledi.

Kaynak: AA