Silah Arkadaslarindan Sehide Vefa

Amasya Suluovali Sehit Astsubay Osman Seker’in anisina silah arkadaslari tarafindan çesme yaptirildi.

Silah Arkadaslarindan Sehide Vefa
Sivas’ta 23 Eylül 2005 tarihinde yasanan kazada sehit olan Astsubay Çavus Osman Seker’i arkadaslari unutmadi. Silah arkadaslari, Sehit Osman Seker’in anisina Kerimoglu köyünde çesme yaptirdi.

Sehidin arkadasi Jandarma Kidemli Üstçavus Bekir Sarigül, “Merzifon’a tayinim çiktiktan sonra sehidimizin baba evini ziyaret ettim. Beni görünce çok duygulanan babasi ogluymusum gibi sarildi. Osman kardesimizin adina çesme yaptirmak istedigimizi söyleyince çok mutlu oldu. 2005 Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu devreleri olarak köyün meydanina bu çesmeyi yaptirdik. Sehidimizin adi ebediyen yasayacak” diye konustu.

Sehidin babasi Osman Seker, "Oglumun silah arkadasini görünce çok duygulandim. Sehidimizin anisini yasatmak için köyümüze çesme yaptirmak istediklerini söyledi.

Bana bu duyguyu yasattiklari için tesekkür ederim" diye konustu.

Kerimoglu Köyü Muhtari Dursun Sener de, “Sehidimizi unutmadiklari ve köyümüze bu eseri kazandirdiklari için silah arkadaslarina tesekkür ederim" seklinde konustu.

Suluova Belediyesi tarafindan Sehit Osman Seker ile ilçede bulunan diger sehit mezarlarinda temizlik ve bakim çalismalari yapildi. Yipranan Türk bayraklari yenilendi. Vatan savunmasinda hayatini kaybeden sehitlerin ebedi istirahatgahlarinin bakimlarinin titizlikle yapildigini belirten Suluova Belediye Baskani Fatih Üçok ise “Ülkemizin bagimsizligi ve bütünlügü yolunda sahadet serbetini içen sehitlerimiz için ne yapsak azdir. Bu vesileyle tüm sehitlerimizi rahmet, minnet ve sükranla aniyor, yakinlarina sabir ve bassagligi diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA