'Change Oto' Operasyonunda 3 Tutuklama

Aydin merkezli 17 ilde gerçeklestirilen ’change oto’ operasyonunda adliyeye sevk edilen 7 süpheliden 3’ü tutuklanirken, 4 süpheli adli kontrolle serbest birakildi.

'Change Oto' Operasyonunda 3 Tutuklama
Edinilen bilgiye göre, Aydin Il Emniyet Müdürlügü, Asayis Sube Müdürlügü Oto Hirsizlik Büro Amirligi ekipleri, kazali ve pert araçlar üzerinde inceleme baslatti. Yapilan çalismalar sonucunda polis ekipleri, çesitli marka ve modeldeki araçlarin sase ve motor numaralarinin degistirilerek, haksiz kazanç elde edildigini tespit etti. Bir sene boyunca yapilan teknik ve fiziki takip sonucunda ’Resmi Belgede Sahtecilik, Nitelikli Dolandiricilik, Change Oto’ olayi ile ilgili olarak Aydin merkezli, Konya, Denizli, Izmir, Sanliurfa, Manisa, Ankara, Istanbul, Adana, Sakarya, Usak, Sivas, Van, Mugla, Burdur, Gaziantep ve Antalya olmak üzere 17 ilde es zamanli operasyon düzenlendi.

Yapilan operasyonda H.T., I.T., I.K., Y.K., F.D., I.K. ve Y.Y. isimli süpheliler gözaltina alindi. 34 adet çesitli marka ve modelde change oto ele geçirilirken, süphelilerin adreslerinde yapilan aramalarda 2 adet ruhsatsiz tabanca, 1 adet pompali tüfek, 1 adet tüfek, 211 tabanca mermisi, 35 kurusiki tabanca mermisi ve 12 av tüfegi mermisi ele geçirildi.

Mahkeme 3 süpheliyi tutukladi

Gözaltina alinan süphelilerin emniyetteki islemlerine devam edildi. Dün gözaltina alinan ve emniyetteki islemleri tamamlanan 7 süpheli, Nazilli Adliyesine sevk edildi. Mahkemeye çikarilan 7 süpheliden F.D., I.K., Y.K. tutuklanirken, H.T., I.K., Y.Y. ve I.K. adli kontrol ile serbest birakildi.
Kaynak: İHA