Çan Belediyesi Yagli Pehlivan Güreslerini Fatih Atli Kazandi

Çanakkale’nin Çan ilçesinin kurtulusunun 99. yil dönümü için düzenlenen Yagli Pehlivan Güresleri’nde baspehlivanligi Fatih Atli kazandi.

Çan Belediyesi Yagli Pehlivan Güreslerini Fatih Atli Kazandi
Çan Hacilar alti mevkiinde Çan Belediyesi güres sahasinda yapilan müsabakalarda degisik boylarda 500’e yakin pehlivan katildi.

Baspehlivanlik müsabakasinda Ismail Balaban’i yenen Fatih Atli baspehlivan olurken, üçüncülügü Ertugrul Dagdeviren ve Ismail koç paylastilar. Bes yildir Çan güres agaligini yürüten Yakup Köse de agalik arttirmasinda agaliktan çekilirken, 100 bin TL’ye Çan güres agaligini is insani Nazmi Çakir aldi. Çan Belediye Baskani Bülent Öz, “23 Eylül Çan’in Kurtulus günü sebebiyle düzenledigimiz yagli pehlivan güreslerine katilan herkese çok tesekkür ediyorum. Çan er meydaninda adeta tarihi Kirkpinar tadinda güresler izledik. Tüm güresçilerimize tesekkür ediyor ve baspehlivanimiz Fatih Atli’yi tebrik ederim. Ayrica yeni güres agamiz Nazmi Çakir’a hayirli olsun” dedi.

Güreslere CHP Çanakkale Milletvekili Genel Baskan yardimcisi Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çan Kaymakami Mustafa Gürdal, Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir, çevre ilçe belediye baskanlari, siyasi parti temsilcileri, STK baskan ve yöneticileri ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA