Bilim Merkezi'ne Kabul Sinavlari Devam Ediyor

Sultangazi Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi, 2021-2022 egitim ögretim yilinin hazirliklari kapsaminda kurum kabul sinavlarini gerçeklestiriyor. 20-26 Eylül tarihleri arasinda devam eden sinavlar, ilk ve orta ögretim ögrencileri için uygulaniyor.

Bilim Merkezi'ne Kabul Sinavlari Devam Ediyor
Sultangazi Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi’ne her yil yüzlerce ögrenci basvuru yapiyor. Merkezin uyguladigi kuruma kabul sinavlari ise ögrencilerin okul basarisini degil; anlama, kavrama ve düsünme kapasitesini ölçmeye yönelik oluyor. Sinavlar, yalnizca ilk ve orta ögretim kademesindeki ögrenciler için uygulaniyor. Üstün zekali oldugu yetkili kurumlarca onaylanmis ögrenciler ise belgelerini merkeze ibraz etmeleri halinde sinavsiz kayit imkânina sahip oluyor. Ögrencilerin sinava gelirken yanlarinda sadece kimliklerini bulundurmasi yeterli oluyor. Sinav boyunca ihtiyaç duyacaklari malzemelerse merkez tarafindan temin ediliyor.

Esnek Sinav Sistemi

2021-2022 egitim ögretim yili için düzenlenen sinavlara bin 750 ögrenci basvurdu. Yaklasik 600 ögrencinin kuruma kayit olmaya hak kazanacagi sinav, 20-26 Eylül tarihleri arasinda her gün 4 seans düzenleniyor. Ögrenciler, sinav basvurularini merkezin internet sitesi üzerinden tamamladi ve sinava girmek istedikleri tarih ve seansi yine ayni site üzerinden belirledi.

Pandemi kurallarina uyuluyor

Tamamen ücretsiz olarak düzenlenen sinavlarda pandemi kurallarina da harfiyen uyuluyor. Ögrenciler binaya ates ölçümü yapilarak aliniyor, aralarinda mesafe bulunan siralara oturuyor ve binada bulunduklari sürece maske takmalari zorunlu tutuluyor.

Sinav sonuçlari

Sinavlarda basarili olan ögrencilere sonuçlari SMS yoluyla bildirilecek. Ögrenciler bildirimi aldiktan sonra merkezin internet sitesine girerek ders seçme islemine kolayca tamamlayabilecekler.
Kaynak: İHA