Ardahan Belediyesinden Sehrin Ana Su Sebekesi Borusuna Yapilan Tahribata Suç Duyurusu

Belediye Baskani Faruk Demir: 'Bu yapilan vatan hainligidir, Ardahan ve Ardahanliya ihanettir'.

Ardahan Belediyesi, belediyeye ait olan ve sehre su saglayan ana sebeke borusunun tahrip edilmesine iliskin savciliga suç duyurusunda bulundu.

Ardahan Belediye Baskani Faruk Demir, makaminda gazetecilere yaptigi açiklamada, kentin ana sebeke suyunu besleyen kaynaktaki ana borunun 5 gün önce henüz kimligi belirlenemeyen kisi ya da kisilerce tahrip edildigini belirterek, olayin büyümeden fark edildigini ve sorunun teknik olarak çözüldügünü söyledi.

Ancak söz konusu sabotaj girisimini yapan kisi veya kisilerin ortaya çikmasi için savciliga suç duyurusunda bulunduklarini belirten Demir, sunlari kaydetti:

"Sehrimizin sah damari dedigimiz boru hattina, yani Çataldere köyü mevkisindeki ana kaynaktaki boruya sabotaj girisiminde bulunulmustur. 5 gün önce buradaki ana hatta yer alan boru üstündeki beton kapaklarin kilidi kirilmis ve 300'lük PVC boru parçalanmis. Bu sebeke hatti, kentimizin tüm hatlarini besleyen ana hattir. Ilk kez böyle bir saldiri ile karsi karsiya kaldik."

"Bu yapilan vatan hainligidir, Ardahan ve Ardahanliya ihanettir." diyen Demir, "Bu olaya kim karismis ise bir an önce ortaya çikmasini istiyorum. Bu terör olayidir. Bu sehir hepimizin. Dolayisiyla bu olay hayati bir olaydir. Bugün bu girisimde bulunan yarin baska bir girisimde bulunur. Bu nedenle en kisa sürede ortaya çikilmasini istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Demir, olayin siyasi bir amaç içermedigini de sözlerine ekledi.
Kaynak: AA