Amasya'da OSB Üst Kurulu Toplantisi Yapildi

Amasya Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Üst Kurul toplantisi Vali Mustafa Masatli baskanliginda gerçeklestirildi.

Merzifon OSB'de düzenlen toplantida konusan Masatli, organize sanayi bölgelerinin Amasya ve ülke ekonomisi için büyük önem tasidigini söyledi.

Amasya ve Suluova OSB’de genisleme çalismalarinin devam ettigini aktaran Masatli, kurulus süreci tamamlanan Tasova OSB’yi faal hale getirmek ve en kisa sürede yatirimcilarin hizmetine sunmak için çalismalarina devam ettiklerini ifade etti.

OSB’lerde sürdürülen çalismalari anlatan Masatli, sunlari kaydetti:

"Tasova OSB alaninda zemin etütlerine baslanmistir. OSB imar plani ve kamulastirma çalismalari da devam etmektedir. Suluova Besi OSB'de ise genisleme çalismalari tamamlanmis olup, yeni alanin lansmanini yakin zamanda yapmayi planliyoruz. OSB’lerimizdeki genisleme çalismalari tamamlandikça buralarda hem isletme hem de istihdam sayisi artacaktir. Ayrica çevrenin korunmasina verdigimiz önemin göstergesi olarak Amasya, Suluova ve Merzifon OSB’de Atik Su Aritma Tesisleri Sanayi ve Teknoloji Bakanligimiz nezdinde yaptigimiz görüsmeler neticesinde 2021-2022 yatirim programina dahil edilmistir."

Masatli, Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi tarafindan "Katma Degerli Üretim Altyapisini Destekleme Programi" kapsaminda temin edilen hibe desteklerinin OSB altyapilarinin güçlendirilmesi için kullanilmaya baslandigini ifade etti.

Toplantiya OSB Il Koordinatörü Hasbi Altuntas ile mevcut OSB'lerin yöneticileri ve diger yetkililer katildi.

Kaynak: AA