Meksika'da Siddetli Yagislar Sele Neden Oldu

Meksika’nin Nuevo Leon eyaletinde dün gece etkili olan siddetli yagislar sele neden oldu. Monterrey kentinde Cuauhtemoc tren istasyonunda yildirim düsmesi sonucu yangin çikti.

Meksika'da Siddetli Yagislar Sele Neden Oldu
Meksika’nin Nuevo Leon Eyaleti Sivil Koruma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, eyalet genelinde dün gece etkili olan ve saatlerce süren siddetli yagislarin bazi kentlerde sel felaketine neden oldugu ifade edildi. Nuevo Leon eyaletinin Monterrey kentinde ise Topo Chico nehrinin tasmasi sonucu olusan sel nedeniyle kentte bir çok ana cadde sular altinda kalirken, bazi araçlar selde mahsur kaldi. Bazi kentlerde siddetli yagislarla eslik eden yildirimlar, dolu yagislari ve yaklasik saatte 90 kilometre hizla esen siddetli rüzgarlar maddi hasara neden olurken, rüzgarlar nedeniyle devrilen agaçlar ve kopan kablolar sonucu bir çok bölgede elektrik kesintileri yasandi. Monterrey kentinde yer alan Cuauhtemoc tren istasyonunda ise yildirim düsmesi sonucu yangin çikti. Eyalet hükümeti tarafindan yapilan açiklamada, çikan yangina müdahale ve trenin tahliye çalismalarinin hizlica bitirilerek, ulasimda sadece 20 dakikalik bir aksama yasandigi kaydedildi. Yanan tren vagonunun tahliye edildigi anlar ise çevredeki vatandaslarin telefon kameralarina yansidi.

Sivil savunma ve itfaiye ekipleri ise Nuevo Leon eyaletinin çesitli kentlerinde vatandaslara gerekli yardimi saglamak adina çalismalar yürüttü. Yetkililer, vatandaslara su birikintilerinden uzak durma çagrisinda bulunurken, bölgedeki yagislarin ve hava sicakligindaki düsüsün önümüzdeki günlerde de devam etmesi beklendigi ifade edildi.
Kaynak: İHA