Kayaliklarin Zirvesindeki Tarihi Seytan Kalesi Ilgi Odagi Oldu

Ardahan'daki kaleye turist getiren seyahat acentesi sahibi Oskar Savarin: 'Bugün geldigimiz Seytan Kalesi sakli bir cennet. Burayi çok seviyorum ve getirdigim gruplara özel olarak tanitimini yapiyorum' Tur rehberi Adem Kocaman: 'Yabanci turistler, burada tarih ve dogayi iç içe görüyor, böyle güzel bir kanyonda bu kale gibi sakli bir cennet görmek onlar için çok sasirtici' Ziyaretçilerden Aydin Teker: 'Kaleyle ilgili farkli hikayeler var ama bulundugu nokta gerçekten harika, insan dogasina ayri, tarihine ayri hayran kaliyor'

ARDAHAN - ISMAIL KAPLAN - Ardahan'in Çildir ilçesindeki Karaçay Kanyonu'nda kayaliklarin zirvesinde yer alan tarihi "Seytan Kalesi", son günlerde yogun ilgi görüyor.

Ilçenin Yildirimtepe köyü yakininda bulunan, Urartular döneminde yapildigi tahmin edilen Seytan Kalesi, Karaçay Kanyonu'na hakim tepedeki kayaliklarin üzerinde yer alan konumuyla dikkati çekiyor.

Essiz dogasi ve manzarasiyla göz dolduran ve son günlerde yabanci turistlerin ilgi gösterdigi kale, su siralar çevresindeki doganin sararmaya baslayip sonbahar renklerine bürünmeye baslamasiyla ayri bir güzellik sunuyor.

Kaleye, yerli turistlerin yani sira Slovenya, Bosna Hersek, Hirvatistan gibi yabanci ülkelerden gelen turistler de yogun ilgi gösteriyor.

Yerli ve yabanci turistler, sonbahar mevsiminin kendini hissettirmeye basladigi bugünlerde bölgeye gelerek hem doga gezintisi yapiyor hem de tarihi kalenin güzelligini fotografliyor.

Ziyaretçilerine seyrine doyumsuz manzaralar sunan kanyonun zirvesindeki kale, drone ile görüntülendi.

Bölgeye özellikle yabanci turistleri getiren bir seyahat acentesi sahibi Oskar Savarin, AA muhabirine, uluslararasi seyahat turlari düzenledigini ve çok begendigi Türkiye'nin de her zaman rotalarinda oldugunu söyledi.

- "Seytan Kalesi sakli bir cennet"

Türkiye'yi tarihi, kültürel ve dogal yapisiyla çok begendiklerini belirten Savarin, su ifadeleri kullandi:

"Bugün geldigimiz Seytan Kalesi sakli bir cennet. Burayi çok seviyorum ve getirdigim gruplara özel olarak tanitimini yapiyorum. Normalde tur programlarinda olmayan bir yer ama biz her geldigimizde mutlaka ugruyoruz ve bizimle gelen turistler buraya hayran kaliyor. Bizim amacimiz en çok da gezdirdigimiz turistlere Türkiye'de bilindik yerler degil de böyle sakli kalmis güzellikleri ve köy hayatini gösterip köydeki insanlarla tanistirip, gerçek hayati görmelerini sagliyoruz. Mesela Seytan Kalesi'nden ayrildiktan sonra herhangi bir köye gidip bir evde çay molasi verecegiz. Bu yöredeki insanlarin, gelen yabancilarla tanisip kaynasmasini sagliyoruz."

- "Her kilometrede renkler degisiyor"

Ziyaretçilerden Aydin Teker ise Seytan Kalesi'nin bulundugu yerin çok iyi oldugunu ve burayi ziyaret ederken de temiz hava almis olduklarini söyledi.

Seytan Kalesi'nin görülmesi geren bir yer oldugunu vurgulayan Teker, "Bu bölgeden çok etkilendim, dogasi ne kadar muhtesemmis, her kilometrede renkler degisiyor, ovalar daglar degisiyor, bu tura katildigim için kendimi sansli hissediyorum. Kale o kadar zor bir yere yapilmis ki insanda ciddi bir merak uyandiriyor, buraya nasil insa etmisler diye. Kaleyle ilgili farkli hikayeler var ama bulundugu nokta gerçekten harika, insan dogasina ayri, tarihine ayri hayran kaliyor." diye konustu.

Tur rehberi Adem Kocaman ise 3 farkli ülkeden gelen misafirlere bölgeyi gezdirdiklerini belirtti.

Özellikle de yabanci turistlerin Seytan Kalesi'ne çok ilgi gösterdiklerini ifade eden Kocaman, "Seytan Kalesi bizim tur destinasyonlarimizdan bir tanesi. Burasi gerçekten insanlarda hayranlik ve gizem uyandiran turumuzun bir parçasi. Yabanci turistler, burada tarih ve dogayi iç içe görüyor, böyle güzel bir kanyonda bu kale gibi sakli bir cennet görmek onlar için çok sasirtici. Bu hayranliklarini bu mutluluklarini kendilerinden de duyuyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA