Gürcistan'da Seçim Öncesi Arbede Açiklamasi 2 Yarali
Gürcistan’da yerel seçimler kapsaminda Kvemo Kartli bölgesindeki Dmanisi kentinde devam eden seçim kampanyasi sirasinda iktidar ve ana muhalefet partilerinin destekçileri arasinda arbede çikarken, olayda 2 kisi yaralandi.

Dmanisi milletvekili Kakha Okriasvili, olaydan iktidardaki Gürcü Hayali’ni sorumlu tutarak, “Bu suçlular, 2020 Parlamento Seçimleri’nde bana ve destekçilerime saldiran kisiler” dedi.
Iktidar Partisi’nin Genel Baskani Irakli Kobakhidze ise olaya iliskin açiklamasinda, “Dmanisi’de yasananlarin hiçbir gerekçesi yok. Bu nedenle söylenebilecek tek sey suçlulari cezalandirmak. Kimin yaptigi veya hangi tarafi temsil ettigi önemli degil” diye konustu.
Fail gözaltina alindi
Gürcistan Içisleri Bakanligi da failin gözaltina alindigini duyurarak, “Zanli, Dmanisi’nin Gantiadi köyündeki seçim öncesi bulusmada yasanan sözlü ve fiziksel çatisma sirasinda 2 kisiyi biçakla yaraladi. Yaralilar hastaneye kaldirildi. Polis, olaydan birkaç saat sonra zanliyi Dmanisi Belediyesi’nde gözaltina aldi. Olaya iliskin sorusturma devam ediyor” ifadelerine yer verildi.
