Gürcistan'da Seçim Öncesi Arbede Açiklamasi 2 Yarali

Gürcistan’da yerel seçimler kapsaminda Kvemo Kartli bölgesindeki Dmanisi kentinde devam eden seçim kampanyasi sirasinda iktidar ve ana muhalefet partilerinin destekçileri arasinda arbede çikarken, olayda 2 kisi yaralandi.

Gürcistan'da Seçim Öncesi Arbede Açiklamasi  2 Yarali
Gürcistan’da 2 Ekim’de yapilacak 2021 Yerel Seçimleri için partilerin seçim kampanyalari devam ederken, seçime sayili günler kala meydanlarda tansiyon yükseldi. Ana muhalefet partisi Birlesik Ulusal Harekat’in belediye baskani adayi Giorgi Tatuasvili, seçim kampanyasi kapsaminda Kvemo Kartli bölgesindeki Dmanisi kentinin Gantiadi köyünde halkla bulustu. Seçim kampanyasi sirasinda Tatuasvili destekçileri ve iktidardaki Gürcü Hayali Partisi’nin destekçileri arasinda arbede çikarken, olayda 2 kisi biçaklandi. Yaralilarin durumunun agir oldugu ve hastaneye kaldirildiklari belirtildi.

Dmanisi milletvekili Kakha Okriasvili, olaydan iktidardaki Gürcü Hayali’ni sorumlu tutarak, “Bu suçlular, 2020 Parlamento Seçimleri’nde bana ve destekçilerime saldiran kisiler” dedi.

Iktidar Partisi’nin Genel Baskani Irakli Kobakhidze ise olaya iliskin açiklamasinda, “Dmanisi’de yasananlarin hiçbir gerekçesi yok. Bu nedenle söylenebilecek tek sey suçlulari cezalandirmak. Kimin yaptigi veya hangi tarafi temsil ettigi önemli degil” diye konustu.



Fail gözaltina alindi

Gürcistan Içisleri Bakanligi da failin gözaltina alindigini duyurarak, “Zanli, Dmanisi’nin Gantiadi köyündeki seçim öncesi bulusmada yasanan sözlü ve fiziksel çatisma sirasinda 2 kisiyi biçakla yaraladi. Yaralilar hastaneye kaldirildi. Polis, olaydan birkaç saat sonra zanliyi Dmanisi Belediyesi’nde gözaltina aldi. Olaya iliskin sorusturma devam ediyor” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA