Gökdere Kisa Hazirlaniyor

Bursa Büyüksehir Belediyesi, muhtemel taskin ve sel baskinlarinin önüne geçmek için dereleri kisa hazirliyor. Gökdere’de baslatilan temizlik çalismalari hummali sekilde devam ediyor.

Gökdere Kisa Hazirlaniyor
Son yillarda küresel isinma ve iklim degisikligine bagli olarak yasanan zamansiz ve asiri yagislar, dünya genelinde sel baskinlarina yol açarken, Bursa’da muhtemel sel baskinlarinin önüne geçmek maksadiyla Büyüksehir Belediyesi BUSKI Genel Müdürlügü tarafindan derelerde rutin olarak yapilan temizlik çalismalari kis öncesi hizlandi. Büyüksehir Belediyesi, BUSKI Genel Müdürlügü, Osmangazi Belediyesi ve Yildirim Belediyesi ortakligiyla BUSKI’nin koordinasyonunda baslatilan temizlik çalismasinda, Osmangazi ve Yildirim ilçe sinirlarinda bulunan Gökdere hummali bir çalisma ile temizleniyor. Çalismalarda yaklasik 25 personel, 5 is makinesi yer alirken, çalismanin üç gün içerisinde tamamlanmasi ve Gökdere’nin tamaminin temizlenmesi hedefleniyor.

Çalismalar hakkinda bilgi veren Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, ’’Dere temizligi çalismalari ile hem çevre sagligina katki hem de su taskinlari neticesi meydana gelebilecek felaketlerin önlenmesinde önemli bir görevi yerine getiriyoruz. BUSKI’nin koordinasyonunda Büyüksehir Belediyesi ekiplerimiz, Osmangazi ve Yildirim Belediyesi ekiplerimizle birlikte el birligiyle canla basla çalisiyoruz. Sehrin her noktasinda Büyüksehir olarak hizmete devam ediyoruz’’ dedi.

Program takvimi kapsaminda dere temizligi çalismalarinin bütün sehirde yil boyunca devam edecegini sözlerine ekleyen Baskan Aktas, bu çalismalarla, bilhassa kis aylarinda dere yataklarinda meydana gelebilecek debi yükselmeleri ve dere tasmalarini önlemeyi hedeflediklerini ifade etti.

Kaynak: İHA