Emlakdere-Kayapinar Arasi Taskinlar Son Bulacak

Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü, Yunusemre ilçesine bagli Emlakdere ve Kayapinar mahallelerinde yagisli havalarda meydana gelen taskinlara son vermek amaciyla yagmur suyu hatti çalismasi gerçeklestirecek.

Emlakdere-Kayapinar Arasi Taskinlar Son Bulacak
MASKI Genel Müdürlügü, küresel isinma ve degisen iklim kosullarina bagli olarak meydana gelen asiri yagislar nedeniyle yasanan taskinlari önlemek amaciyla il genelinde proje gelistirmeye devam ediyor. Bu kapsamda MASKI Genel Müdürü Burak Aslay, Yunusemre ilçesine bagli Emlakdere ve Kayapinar mahallelerinde taskinlari önlemek amaciyla yapilacak olan yagmur suyu hatti projesi hakkinda bilgi almak amaciyla bölgede incelemelerde bulundu. Genel Müdür Aslay’a, Genel Müdür Yardimcisi Erman Aydinyer, Kanalizasyon Dairesi Baskani Mümin Deniz, Projeler Dairesi Baskani Bircan Kaynak, Yatirim ve Insaat Dairesi Baskani Hilmi Serkan Emir, sube müdürleri ve yetkili personel de eslik etti.

“Taskin tehlikesi tarihe karisacak”

Yagisli havalarda derelerden tasma yapan sularin vatandaslarin can ve mal güvenligini tehlikeye soktugunu, ayni zamanda iki mahalleye ulasimi saglayan yolda da tahribata neden oldugunu belirten Genel Müdür Burak Aslay, “Yunusemre ilçemize bagli Emlakdere ve Kayapinar mahallelerinde asiri yagisli havalarda dere yataklarinda tasma meydana geliyor, sular hem iki mahalle arasindaki geçis noktasi olan yola geliyor ve ulasimi aksatiyor hem de bölgedeki hanelere kadar ulasarak vatandaslarimizi zor durumda birakiyordu. Bu sorunu kökten çözmek amaciyla bir proje gelistirdik. Yaklasik olarak 1400 metrelik bir yagmur suyu hatti projesi ile burada yasanan taskinlarin önüne geçmek istiyoruz. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Cengiz Ergün’ün talimatlari ile gerçeklestirecegimiz yatirimin proje asamasi tamamlanmak üzere, yakin zamanda da imalatlarina baslayacagiz. Vatandaslarimizin artik böyle bir magduriyet yasamamasi ve ulasimin aksamamasi için yapacagimiz bu çalisma ile taskin tehlikesi tarihe karisacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA